Britanski zahodski humor i žestoki pogo na Peter & The Test Tube Babies

Nakon prve stoner večeri na kojoj su nastupili domaći Stonebride, Killed A Fox i Voltage u okviru Good Vibrations programa, druga večer proslave prvog rođendana zagrebačkog kluba Vintage Industrial Bar bila je u punokrvnom punk elementu.

Peter And The Test Tube Babies u Vintage Industrial Baru (Foto: Tomislav Sporiš)

Britanski veterani Peter & The Test Tube Babies ispunili su i koncertni prostor jednako tako veteranskom punk publikom kao i onima koji su tek nedavno ponosnu uzdigli svoje irokezice. Iako su u pitanju stare kvrge svirka nije štekala čak ni uslijed gotovo masovnog komešanja, poganja i skakanja s pozornice dobrog broja njih iz prvih redova. Tom prilikom su i monitori s ruba pozornice gotovo gurnuti metar od nje.]

Mali-veliki bend osnovan davne 1978. U gradiću Peacehaven (zanimljive li ironije)  pokazao je da mu je takvo okruženje izrazito uobičajeno, a time i poželjno. Nizale su se „Jinx“, „Transvestite“, „When Girlfriend Attacks“… i svaka je bila dočekana s jednakim oduševeljenjem. Frontmen Peter Bywaters je u pauzama sve ‘solio’ svojim tzv. british toilet humorom iako je uistinu bilo teško razabrati što je govorio zbog njegova akcenta i slenga od kojeg nije odustao u ovom slučaju kad nije na domaćem terenu.

Peter & The Test Tube Babies u Vintage Industrial Baru (Foto: Tomislav Sporiš)

Zanimljivo je što je koncert (suprotno očekivanjima) sve više ubrzavao što se bližio kraju odajući također potpuno drugačiju sliku o nesrazmjeru godina i onoga što izvode Peter & The Test Tube Babies. Bilo je divlje. Bilo je pravovjerno. Bilo je Oi!

Koncertni tulum bi po svoj prilici danas trebao dostići vrhunac kad će se na pozornicu Vintagea popeti Defness By Noise, Erotic Biljan & His Heretics, Cojones, Rochelle Rochelle i She Loves Pablo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X