Bruce Springsteen ide pred federalnog suca zbog nesmotrene vožnje i izmjerena 0,2 promila alkohola u krvi

U New Jerseyju je po zakonu dozvoljeno imati 0.8 promila alkohola u krvi, Springsteen je zaustavljen s četvrtinom od dozvoljenog i potom uhićen. O čemu se konkretno radi uskoro bi se trebalo doznati na federalnom sudu.

Bruce Springsteen (foto: Danny Clinch/Promo)

Prošlog studenog Bruce Springsteen uhićen je i optužen nesmotrenu vožnju i konzumiranje alkohola u zatvorenom prostoru. Međutim, nove informacije otkrivaju da je sadržaj alkohola u glazbenikovoj krvi u trenutku uhićenja iznosio samo 0,2 promila – četvrtina zakonskog ograničenja u New Jerseyu.

Springsteen je zadržan 14. studenog 2020. u pritvoru u Gateway National Recreation Area, saveznom parku u New Jerseyu. Prema Asbury Park Pressu, izvor upoznat sa slučajem potvrdio je da Springsteenova intoksikacija nije bila ni blizu količine alkohola u krvi potrebne za uhićenje. U svim američkim državama, osim u Utahu, zabranjeno je upravljati vozilom s 0,8 ili više promila alkohola u krvi za osobe od 21 ili više godina.

Razina alkohola od 0,2 promila koju je imao Springsteen, “najniža je razina opijenosti” koja može utjecati na mozak, što rezultira malo promijenjenim raspoloženjem, osjećajem opuštenosti i povećanom tjelesnom toplinom. S obzirom na nisku količinu alkohola, nejasno je što je navelo policajce da zaustave Springsteenovo vozilo i na kraju ga zadrže.

Budući da se uhićenje odvijalo na federalnom zemljištu, slučaj će se saslušati na federalnom sudu, a vodit će ga američko odvjetništvo u Newarku. Springsteen se trenutno treba pojaviti pred sucem za nekoliko tjedana.

Tijekom vikenda, Springsteen se prvi put pojavio u reklami za Jeep na Super Bowlu. No, čuvši vijest o ‘vožnji pod utjecajem alkohola’, Jeep je povukao oglas s YouTubea i izdao priopćenje. “Bilo bi neprimjereno da komentiramo detalje predmeta o kojem smo samo čitali i ne možemo ga potkrijepiti”, stoji u priopćenju. „Poruka (reklame) o zajednici i jedinstvu relevantna je kao i uvijek. Kao što je i poruka da se alkohol i vožnja nikada ne mogu oprostiti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X