Bruce Springsteen potvrdio novi album u 2019. i najavio novu turneju

‘Vrijeme je da se vratim svom dnevnom poslu’, kaže The Boss.

  • 59
    Shares
Bruce Springsteen u Milanu (Foto: Anastazija Vržina)

Bruce Springsteen otkrio je da već neko vrijeme radi na svom novom albumu kojeg planira izbaciti 2019. godine, a pritom je najavio i britansku turneju sa E Street Bandom. U razgovoru za The Times, Springsteen, koji još nije završio ni svoju ‘brodvejsku turneju’, priznaje: “U nedostatku boljih riječi riječ je o kantautorskom – više solo albumu. ”

Podsjećamo, nadolazeći će album biti prvo Springsteenovo studijsko izdanje nakon “High Hopes” objavljenog 2014. Razgovarajući i o potencijalnoj turneji Springsteen je priznao da je u planu turneja s E Street Bandom koja će, kako sada stvari stoje, biti ograničena na Veliku Britaniju. Inače, Bruce već više od godinu dana, pet dana u tjednu, nastupa u brodvejskom Walter Kerr kazalištu gdje izvodi svojevrstan autobiografski pregled svojeg karijere u sklopu showa koji je konceptualno zamišljen kao “glazbeni storytelling”.

Svaku pjesmu, od najvoljenijih 15 koje izvodi tijekom tog nastupa, prati priča i izvadci iz Springsteenove biografije “Born To Run”, objavljene 2016. godine.

Kroz godinu je dana taj poduhvat dokumentirao i Netflix koji će, 16. prosinca, na posljednju večer brodvejskog Sprinsgteen maratona objaviti specijal “Springsteen on Broadway”. Do tog će datuma The Boss odraditi čak 236 nastupa na Broadwayu.

  • 59
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X