Bubnjar u svijetu elektronike: dRUMELODY objavio LP ‘Aero’

Vinilni album ‘Aero’ sarajevskog futurističkog elektro-glazbenog projekta dRUMELODY objavljen je za Dancing Bear.

dRUMELODY 'Aero'
dRUMELODY ‘Aero’

dRUMELODY je one man band u kojem glavnu riječ vodi bubnjar, perkusionist, strip crtač i animator Berin Tuzlić. Glavna karakteristika projekta leži u tome da bubanj kao instrument vodi glavnu riječ, posebice na live nastupima na kojima Tuzlić korespondira s glazbom u kojoj inače za bubnjara i perkusionistu nema mjesta.

dRUMELODY sve više pažnje privlači svojim neobičnim live actom i izvan regionalnih granica pa tako bilježi i nastupe u Berlinu, Amsterdamu,Talinu, Dubaiju…

„Aero“, koji je inače sedmi album po redu, donosi devet novih skladbi. Ujedno je riječ o prvom albumu objavljenom za hrvatskog izdavača čime se dRUMELODY planira pobliže predstaviti i hrvatskoj publici.

„Zvijezda vodilja je konstanto potreba za drugačijim, jer u vremenu reciklaže u kakvom danas živimo neizdrživo je koliko ta reciklaža zaglupljuje, tako da je Aero jedna vrsta obrane koja već počinje da prelazi u napad. Inspirativno uživam da kao bubnjar kažem da sve drugačije komunicira i muzika, tako da bubanj, loopovi i video spojeni u dRUMELODY definiraju let u nepoznato koje donosi nova tehnologija za autore i ljude što žele danas i sutra i ne treba im jučer“, izjavio je Berin Tuzlić povodom izlaska albuma „Aero“ koji je objavljen na vinilu i mp3 formatu, kao što je dostupan na Deezeru i GooglePlayu.

Pjesme su producirane u sarajevskom studiju Wood, a Berin Tuzlić je autor i animiranog video spota “Bad Sunshine” koji prati album.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X