‘Budućnost je sada’ – postani dio novog projekta Montažstroja

Tko danas u Hrvatskoj uopće ima luksuz i mogućnost razmišljati o budućnosti? Tko danas uopće može razmišljati o budućnosti? Danas smo trenirani ideologijom da se svatko mora brinuti sami i isključivo za sebe, a tko nije uspio sam si je kriv…

Budućnost je sada - Montažstroj

U projektu „Budućnost je sada“ Montažstroj poziva osobe koje mogu i moraju preuzeti odgovornost za društvo u kojem živimo, a koje se pred nama svakim danom sve više raspada. Projekt „Budućnost je sada“ provjerit će mogu li ti ljudi doprinijeti ovom društvu svojim idejama ili su i oni, kao i obespravljeni slojevi naše zajednice, potonuli u beznađe i našli se pred zidom.

Na projekt Montažstroja „Budućnost je sada“ do sada se prijavilo 20-ak osoba koji bi svojim idejama i znanjima željeli doprinijeti kreiranju prvog umjetničkog udžbenika – ne povijesti – već hrvatske budućnosti. Montažstroj je poziv uputio u prvom redu zaposlenim osobama do 35 godina starosti koji rade u sektorima financijskog ili marketinškog managementa te kreativnih industrija. Žele okupiti ljude koji su ambiciozni i relativno egzistencijalno zbrinuti za razliku od prijašnjih protagonista Montažstrojevih projekata koji su bili obespravljeni.

U projektu „Budućnost je sada“ Montažstroj želi  te ljude okupiti u „think tank“ za budućnost koji će objeručke prihvatiti izazov i ponuditi javnosti scenarij budućnosti na temelju svojih stručnih znanja ali i umjetničkih vizija. Montažstroj želi pronaći osobe koji mogu biti opinion makeri i koji će prezentirati scenarij nešto drugačiji od onih koje susrećemo u mainstream medijima. Ne zanimaju nas scenariji katastrofe jer smatramo da unatoč svim problemima s kojima se suočava naše društvo, ali i svijet na globalnoj razini, moramo misliti o budućnosti i boriti se za bolje društvo kako naraštajima koji dolaze ne bismo prepustili svijet u ruševinama.

Projekt će započeti okupljanjem svih zainteresiranih od 19. do 23. studenoga u Hrvatskoj gospodarskoj komori a nastavit će se višemjesečnim druženjima i sastancima unutar kojih ćemo s mladim stručnjacima kreirati scenarije hrvatske budućnosti da bismo ih onda u konačnici predstavili u scenskoj izvedbi. U projektu „Budućnost je sada“ zanima nas interdisciplinarna suradnja između umjetničke djelatnosti te biznis i ekonomskih sektora. Za razliku od ekonomskih i business intelligence analiza, umjetnost nam daje mogućnost da zamislimo nešto što na prvi pogled nije moguće, da si postavimo nemoguće izazove. Prvi korak da se oni ostvare i da ih savladamo jest da ih počnemo zamišljati.

Svi zainteresirani mogu nam se prijaviti do 19. studenoga 2012. godine na [email protected] slanjem svojih kontaktnih i biografskih podataka te svoje fotografije. S obzirom se preko društvenih mreža javilo dosta osoba koji ne pripadaju opisanoj populaciji, Montažstroj je i njima omogućio sudjelovanje ukoliko uz svoju prijavu dostave i svoj pisani kratki scenarij budućnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X