Cedric Bixler-Zavala najavljuje okupljanje Mars Volte

Cedric Bixler Zavala, bivši frontman američkih progresivaca Mars Volte posljednjih dana putem društvenih kanala najavljuje ponovno okupljanje benda koji se nakon šest studijskih albuma i višestrukih Grammya nesretno raspao 2013.

  • 27
    Shares
The Mars Volta – ključni dvojac: Cedric Bixler-Zavala i Omar Rodriguez-Lopez

Bixler – Zavala je putem Twittera načeo raspravu s jednim od fanova kojem je potom obećao uskoro okupljanje benda kojeg je Rolling Stone magazin 2008. godine proglasio najboljim prog-rock sastavom svih vremena. Mars Volta nastao je 2001. godine na ruševinama kultnog At The Drive-In i nakon šest studijskih albuma raspad je popraćen teškim riječima između članova benda, ponajviše između Zavale i gitarista Omara Rodrigueza – Lopeza.

Tada je Zavala slikovito opisao situaciju između sebe i Lopeza: ‘Zar bih se trebao ponašati poput neke progresivne kućanice koja je u redu s tim da se njen partner okolo jebe s drugim bendovima? Iskreno, raspadamo se već četiri godine i u ovom trenutku najpoštenije što mogu učiniti jest reći djeci da se mama i tata rastaju.’

Već godinu dana nakon par se ponovno sastao i oformio novi bend, Antemasque, da bi potom 2016., tijekom presice koja se ticala okupljanja benda At The Drive-In, Rodriguez – Lopez poručio da mu je želja i ponovno okupiti Mars Voltu. Par je nakon toga 2017. u sklopu At The Drive-Ina objavio i ploču ‘In•ter a•li•a’, a ovih dana ponovno kreću na turneju koja će obuhvatiti i ljetne festivalske datume.

  • 27
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh