Četvorica muškaraca optužena za smrt glumca Michaela K Williamsa iz serije ‘The Wire’

Williams je iznenada preminuo u Brooklynu u New Yorku 6. rujna 2021. Glumac je bio najpoznatiji po ulozi Omara Littlea u HBO-ovoj seriji ‘The Wire’ , koju je prvi put igrao 2002. sve do 2008. Williams je također glumio Alberta ‘Chalky’ Whitea u ‘Boardwalk Empireu’ od 2010. do 2014. godine.

Michael K Williams (Foto: Wikipedia)

Tada su liječnici proglasili Williamsovu smrt nesrećom, ali nakon istrage policijske uprave New Yorka, uhićena su četiri osumnjičenika.

“Michael K Williams, istaknuti glumac i producent, tragično se predozirao heroinom i fentanilom u svom stanu u New Yorku”, rekao je to Damian Williams u priopćenju za javnost i dodao: “Danas, zajedno s našim partnerima za provođenje zakona u NYPD-u, najavljujemo uhićenja članova bande dilera droge, uključujući Irvina Cartagenu, čovjeka za kojeg tvrdimo da je prodao smrtonosnu dozu Michaelu K Williamsu. Ovo je javnozdravstvena kriza. I to mora prestati.”

Federalni tužitelji na Manhattanu iznijeli su optužbe nakon što su osumnjičenici bili pod nadzorom prije Williamsovog predoziranja prošlog rujna.

Plaćeni doušnik koji je radio za NYPD kontrolirano je kupovao heroin u blizini Williamsova stana, dok je tajni policajac također kupio nekoliko dana prije nego što je glumac kupio vlastitu dozu, prema sudskim dokumentima.

Povjerenik njujorške policije Keechant Sewell rekao je da su detektivi u Brooklynu “živjeli ovaj slučaj, nikad ne popuštajući u svojoj istrazi ne bi li mogli osigurati pravdu za pokojnog Michaela K Williamsa i njegovu obitelj”.

Optužbe protiv četvorice muškaraca, za koje je otkriveno da su Irvin Cartagena, Hector Robles, Luis Cruz i Carlos Macci, nose obaveznu kaznu od najmanje pet godina zatvora i maksimalnu kaznu od 40 godina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X