Chant Electronique se predstavlja singlom ‘Kamen gori’

Châñt élečtrónïqùe je kolektiv producenata, producentica, pjevača i pjevačica koji dolaze iz pet različitih država s dva kontinenta, sa zajedničkim interesom za istraživanje potencijala tradicijske glazbe i elektronike. Svoj deitanstki album ‘Vol. 1’ predstavljaju singlom ‘Kamen gori’.

Chant Electronique Vol.1

Od prvog susreta 2019. godine u Portugalu aktivno surađuju u izgradnji novog glazbenog izričaja, nadilazeći granice vlastitog kulturnog nasljeđa. Album objavljuje Rika Muzika.

Chant Electronique, ili kako se oni zaigrano taj sastav potpisuje: çhâñt élečtrónïqùe na debitantskom albumu “Chant Electronique Vol. 1” povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Projekt kojem su svojim talentima doprinijeli cijenjeni glazbenici hrvatske alternativne scene, Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić, može se opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom glazbom u neočekivano iskustvo koje će oduševiti svakog audiofila. Album je dostupan na svim većim digitalnim platformama od 6. studenog 2020. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X