Cinestar uvodi četvrtu dimenziju gledanja filmova

Hrvatska premijera ‘Hobita: Smaugova pustoš 4D’ označit će početak nove etape u projekcijama filmova u nas. Naime, 12. prosinca u Areni Zagreb bit će otvorena nova 4DX kino dvorana multipleksa CineStar.

Nova 4DX kino dvorana multipleksa CineStar

Iako isprva skeptični prema novom valu 3D filmova, publika je prigrlil čari moderne filmske tehnologije za potpunije i angažiranije gledanja vizualnih spektakla, među kojima je nerijetko uživali u glazbeno-filmskim poslasticama, bilo da se radilo o biopicovima ili dokumentarcima. No od sredine prosinca na redu je novi dio hrvatske kino-sage, a najbolje će ju ilustrirati projekcija drugog nastavka “Hobita” nazvana” Smaugova pustoš”. S Bilbom Bagginsom i nizom osebujnih hobita publika će osjetit tlo pod dlakavim im nogama na putešestvijama i mikro-odisejama Međuzemljem, hladan noćni vjetar iza leđa i šumove što ulijevaju strah u kosti na putu koji završava obračunom sa zazornim zmajem Smaugom.

Drugim riječima, Cinestar na svoj deseti rođendan predstavlja tehnološku inovaciju koja simulira mizanscenu, odnosno filmski krajolik ne samo slikom, nego pomičnim sjedalima (a znamo da nije nimalo teško prepustiti se mekanim foteljama), mirisima, vjetru, vodi, magli i posebnim svjetlosnim efektima koji imaju za cilj pobrinuti se za svih pet osjetila. Ekipa iz Cinestara na YouTubeu obećava iskustvo koje izgleda otprilike ovako:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ECSPLn-1vuU&feature=youtu.be[/youtube]

Ambiciozan projekt tako će nastaviti istoga dana i projekcijom novog Disneyjevog animiranog filma” Snježno kraljevstvo”. Među skorašnjim naslovima tako se u novom 4D formatu nižu “Ronin 47”, “Legenda o Herkulu”, “Need for Speed”, “Različita” i “Lego 3D”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X