Cojones na Gričevanju – ‘Muda’ se vraćaju

Cojones su u četvtak s nastupom u sklopu Gričevanja prekinuli podužu koncertnu stanku.

Cojones na Gričevanju (Foto: Zoran Stajčić)
Cojones na Gričevanju (Foto: Zoran Stajčić)

Godinu i pol dana nije se moglo uživo u Zagrebu čuti bend Cojones koji se povukao kako bi se posvetio radu na novom studijskom albumu. Pauza je, dakle, potrajala, a obrise novog materijala publika je čula uživo sinoć na platou garaže Tuškanac gdje se održava glavni program zagrebačkog Gričevanja.

Okupilo se, po slobodnoj procjeni, 700-800 ljudi, što je ujedno bio i dokaz kako su ovi domaći stoner rock prvaci engleskog izričaja itekako nedostajali.

Cojones na Gričevanju (Foto: Zoran Stajčić)
Cojones na Gričevanju (Foto: Zoran Stajčić)

„Ćaća se vraća“, izjavio je u jednom trenutku pjevač i gitarist Bojan Kocijan. Od glavne vijesti jučerašnjeg dana nije se dakle moglo pobjeći ni na koncertu Cojonesa, a valjda sam i ja ‘bježao’ od usranosti jučerašnjeg dana i frustracija koje je samo ovlaš gledanje naslova na domaćim medijima bilo poput gutanja gorke sluzi. Trebalo je to ‘izrokat’ nekom smislenom bukom iz sebe. A kad je Bojan to, onako, polunezainteresirano ‘izvalio’ sinoć, bilo je to instantno (i pomalo nepotrebno) vraćanje u realnost.

Cojones na Gričevanju (Foto: Zoran Stajčić)
Cojones na Gričevanju (Foto: Zoran Stajčić)

A Cojonesi su baš moćno zakotrljali svoju ‘zvučnu realnost’. Večer je bila lagano prohladna. Trebalo je i bendu da se zagrije, a činilo se i razglasu, jer ni zvuk u početku nije bio nešto posebno, ali je nakon pjesme „Rocker“ krenulo u dobrom smjeru. Kocijan je izvlačio vokalne dionice gotovo u stilu Chrisa Cornella u najboljim danima, kao što su i nove pjesme dale naslutiti da se tijekom rada na novom albumu nemilice slušao Soundgarden, što je dakako pohvalna stvar. Bend je također dobio i onu poznatu patinu iskustva boravka na pozornici, nije bilo panike ni kad se pogriješilo u jednoj pjesmi, nakon čega je Kocijan samo hladno izjavio: „A sad opet ispočetka“. Mnogi bi na njegovom mjestu drugačije reagirali, no dojam je da je tih nešto više od sat vremena bilo općenito samo ugrijavanje za sve ono što dolazi i što bend u bliskoj budućnosti planira, a to su prije svega klupske svirke koje za Cojonese očigledno imaju puno veći značaj i nude više gušta.

To da su se Cojonesi vratili bila je ipak najljepša vijest jučerašnjeg dana.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X