Cortex Team napravio remiks verziju pjesme ‘Tvoja’ grupe Mangroove

‘Tvoja’ je pjesma koja već u orginalnoj verziji zove na ples, a ovaj remiks uspio je zadržati atmosferu, mističnost, melankoličnost orginala, a opet pojačati njenu plesnost i odvesti je na neku novu razinu – navode iz grupe Mangroove. Remiks potpisuje Cortex Team.

Cortex Team
Cortex Team

Cortex Team su producentski dvojac: Ivo T. Montina & Sven Gleđa, a njih dvoje ujedno čine i grupu Cortex Thrill. Ovim projektom su 1993. godine probili led na europsko tržište putem etablirane diskografske kuće Bonzai Records za koju su objavili singl prvijenac za vanjsko tržište. Cortex Team je započeo s radom u produkciji 1990. godine, a rade elektronsku mainstream glazbu i remixeve u Hrvatskoj i širom Europe. Bez ustručavanja se može reći da je Cortex Team kolijevka elektronske i trance glazbe u Hrvatskoj, a njihova su imena već 1992. godine upisana u prvu hrvatsku glazbenu enciklopediju. Stalna prisutnost i rad sa samim vrhom hrvatske glazbene scene, odrazio se brojnim izdanjima, nominacijama i priznanjima na području elektronske glazbe i underground kulture u hrvatskoj i svijetu. Do sada su objavili preko 40-ak singlova i nekolicinu kompilacija. Prvi trance album u Hrvatskoj izbacili su 2001. (“First Contact”) za izdavačku kuću Dancing Bear, a drugi “Unique Mosaic” 2015. godine za Soul Access Records.

Prisutnost Cortex Teama u hrvatskoj komercijalnoj glazbenoj sceni u zadnjih 25 godina pokazao se od izuzetne važnosti. Kreativni dvojac svojim dugotrajnim radom, trudom i voljom, dokazuje da i Hrvatska može imati europski zvuk, produkciju i kvalitetne aranžmane (pop, house, trance, techno, electro itd.). Ispunjava ih raditi remixeve jer vide smisao u tome što prenose dio underground produkcije kroz identitete urbanih izvođača. Do sada su surađivali oko remikseva s grupama i izvođačima kao što su Cubismo, Nina, ET, Ilan Kabiljo, Divas, Ivana Banfić, Renman i mnogi drugi….

„Odlučili smo se za ovaj ljetni remiks Mangroove jer nam se svidjela pjesma “Tvoja” te smo upravo u toj izrazito atmosferičnoj pjesmi vidjeli potencijal zbog vokalne melodije i teksta koji im se podudaraju sa trenutnim stilom – progressive house, kojeg trenutno radimo za inozemno tržište“, izjavio je Ivo T. Montina iz Cortex Teama, a njegov kolega Sven Gleđa je dodatno pojasnio izbor: “Zašto Mangroove “Tvoja”? Nismo dugo dvojili oko izbora pjesme za remix, pjesma “Tvoja” ima sve elemente koji nam se uklapaju i u potpunosti podudaraju sa stilom kojeg radimo. Tekst, melodija i način pjevanja stopili su sa progressive house ritmom i dobili smo baš onu dimenziju i atmosferu koja je ovog ljeta osvojila uderground klubove diljem svijeta“.

Željka Veverec iz Mangroovea napominje kako ovo nije prva pjesma grupe koja je dobila remiks verziju. “Sretni što ćemo uskoro imati malu kolekciju sjajnih remikseva. Suradnje i remiksiranje uvijek su nova neočekivana iskustva i putovanja. Ova verzija uspjela je zadržati atmosferu, mističnost, melankoličnost orginala a opet pojačati njenu plesnost i odvesti je na neku novu razinu. Sada je samo na vama da zaplešete uz “Tvoju”!”, poručila je Veverec.

Za video spot remiksa korišteni su originalni kadrovi iz postojećeg spota “Tvoja” uz kadrove Cortex Teama, dok se za montažu pobrinuo Tin Majnarić po njihovoj ideji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X