Daft Punk juriša na Oasisov rekord

Danas Daft Punk objavljuje album ‘Random Access Memories’, a u Velikoj Britaniji se spekulira hoće li francuski plesni dvojac srušiti rekord najbrže prodavanog albuma koji više od 15 godina drži Oasis.

Daft Punk 'Random Access Memories'

Album „Be Here Now“ Oasisa se 1997. godine prodao u 650.000 primjeraka u prvom tjednu u Velikoj Britaniji i od tada nitko nije srušio taj rekord.

Danas službeno izlazi „Random Access Memories“ francuskih DJ-a Daft Punk, koji su singlom „Get Lucky“ u rekordnom roku zasjeli na vrhove mnogih top lista pa tako i britanske službene ljestvice singlova. Singl je napravljen u suradnji s Nile Rodgersom i Pharrelom Williamsom i očigledno je kako je retro laid back plesni štih pogodio ukus brojne publike.

„Get Lucky“ se već četvrti tjedan drži na vrhu, a do sada je prodano preko pola milijuna primjeraka singla, dok je „Random Access Memories“ već sada na Amazonu najviše naručivan album plesne glazbe prije puštanja u prodaju otkada postoji taj internetski servis.

Dio britanskih stručnjaka upućenih u glazbeni biznis tvrde kako Daft Punk neće srušiti rekord, no čini se da je tu u velikoj mjeri i riječ o nacionalnom ponosu. A gdje je nacionalni ponos u igri, tu se stvari često zamagle pred očima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X