Dan Auerbach iz The Black Keysa producirao album Dr. Johnu

Predstojeći album legendarnog Dr. Johna producirao je Dan Auerbach, pjevač i gitarist grupe The Black Keys.

Dr. John (Foto: Zoran Stajčić)

Može se reći da je Dr. John na obostrano zadovoljstvo „regrutirao“ prilično zaposlenog Dana Auerbacha da mu producira novi album koji bi se pod etiketom Nonesuch Recordsa trebao pojaviti u dućanima 3. travnja.

Album „El Camino“ The Black Keysa ne silazi s visokih pozicija američke top liste. Trenutno je na trećem mjestu, a bend će ove godine biti i jedan od headlinera predstojećeg Coachella festivala koji će samo biti jedna od stanica na svjetskoj turneji. I pored toga Auerbach je našao dovoljno vremena za produciranje albuma glazbene legende iz New Orleansa.

„Mac (Rebennack, pravo ime Dr. Johna op. a.) inspirirao me svaki dan koji smo proveli zajedno u studiju. Glazbeno, duhovno i kozmički. Čini mi se da se dogodilo nešto posebno, ne samo meni, već svima koji su bili uključeni u rad na albumu. Mac je za mene jedan od najvećih. Iznimno mi je zadovoljstvo što sam imao priliku raditi s njim“, izjavio je Auerbach za VVN Music.

Dr. John je uzvratio: „Bilo je cool raditi ploču s Danom i ostalima iz tima. Dan je iznimno bio predan radu.“

Zanimljivo je da su Dr. Johna na Dana Auerbacha uputila njegova djeca koja su obožavatelji The Black Keysa. Kolaboracija se činila neizbježnom…

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X