Dan Auerbach objavljuje raritetne snimke koje je bluzer Son House snimio prije 60 godina

Album ‘Forever on My Mind’ nosi naslov po jednoj od uvrštenih pjesama koju House nikad nije snimio u studiju.

Son House (foto: Wikipedia)

Nakon što je gotovo 60 godina stajala u kartonskoj kutiji, zbirka prethodno neobjavljenih snimaka koje je legendarni blues glazbenik Son House snimio 23. studenog 1964. na nastupu na Wabash Collegeu u Crawfordsvilleu u Indiani konačno će ugledati svjetlo dana kao album “Forever on My Mind” koji će 18. ožujka 2022. objaviti etiketa Easy Eye Sound Dana Auerbacha.

“Forever on My Mind” sadrži nove verzije sedam pjesama koje je Son House snimio tijekom razdoblja provedenog na Columbiji — uključujući prvu pjesmu koju nam predstavljaju, svježu izvedbu “Preachin’ Blues” – no osma pjesma, po kojoj album nosi ime, nikada nije službeno snimljena, i postojala je samo kao dio Houseovih setova uživo, te postoje samo neke snimke na kojima ju je svirao na Newport Folk Festivalu 1966. godine.

Auerbach je ove snimke kupio od Dicka Watermana, jednog od trojice blues fanatika koji su pronašli Housea 1964. u Rochesteru u New Yorku i pomogli mu da ponovno pokrene karijeru. On je ujedno i snimio ovaj nastup pred pedesetak ljudi u publici, a trake su do danas ostale dobro očuvane.

“Forever on My Mind” tek je prvo izdanje koje Auerbach i Easy Eye planiraju iz gomile traka koje su nabavili od Watermana, a koji je također radio s Lightnin’ Hopkinsom, Skipom Jamesom, Arthurom Crudupom i drugim velikanima bluesa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti - glazba

Idi na Vrh
X