Danny Masterson proglašen krivim u ponovnom suđenju za silovanje

Glumac poznat po ulozi Hydea u seriji ‘Lude sedamdesete’ optužen je da je silovao tri pripadnice Scientološke crkve.

Danny Masterson (foto: Wikipedia)

Danny Masterson proglašen je krivim u ponovljenom suđenju za njegov slučaj silovanja. Porota je proglasila glumca krivim prema dvije točke optužnice za prisilno silovanje dviju žena, dok je u trećoj točki završila na mrtvoj točki. Veznao za potonje, porotnici su ostali pri glasovanju 8-4 u korist osude nakon više od tjedan dana vijećanja. Glumac se suočava s potencijalnom kaznom od 30 godina do doživotnog zatvora.

Masterson je uhićen 2020. i optužen da je drogirao i silovao tri žene u svom domu u LA-u između 2001. i 2003. dok je glumio u emisiji “That ’70s Show”. Porotnici su prethodno bili neodlučni po sve tri točke tijekom njegovog prvog suđenja krajem 2022., kada je proglašeno poništenje suđenja.

“Kao i svi grabežljivci, optuženik je pažljivo tražio svoj plijen”, rekla je zamjenica okružnog tužitelja Ariel Anson tijekom završne riječi. “Crkva je učila svoje žrtve da silovanje nije silovanje, da vi to uzrokujete i iznad svega da vam nije dopušteno ići na policiju. Koje je bolje lovište? U scijentologiji je optuženik slavna osoba i nedodirljiv je.”

Sve tri žrtve bile su članice crkve u vrijeme kada su upoznale Mastersona, koji je i sam njen doživotni član, i rekle su da su ih scijentološki dužnosnici odvraćali od prijavljivanja silovanja policiji. Scijentološka crkva također je izravno uvučena u postupak kada je otkriveno da je odvjetnik povezan s crkvom došao do zaštićenog materijala, što je izazvalo istragu LAPD-a i optužbe tužitelja o neprimjerenosti.

Masterson je negirao sva nedjela i nije svjedočio niti na jednom suđenju. Optužbe su dovele do njegovog otpuštanja iz Netflixove serije “The Ranch”, kao i do isključenja iz nastavka “That ’70s Show”, serije “That ’90s Show”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X