Danu Auerbachu će se suditi zbog dokumentarca o Howlin’ Wolfu

Iz produkcijske kompanije Smokestack Lightning Inc. tvrde da je gitarist The Black Keys verbalno pristao biti redatelj i izvršni producent filma o čikaškom bluzeru ‘Smokestack Lightning: The Legendary Howlin’ Wolf’, no kako je zahtijevao promjene materijala i opremu kad je film već bio u postprodukciji.

Dan Auerbach (Foto: Wikipedia)
Dan Auerbach (Foto: Wikipedia)

Prema produkcijskoj kompaniji, Dan Auerbach je tražio nove intervjue, dodatni licencirani materijal, novog pisca, novu kameru i filmski format, te još neke druge stvari, u trenutku kad je film već bio u fazi montaže. Producenti tvrde i kako je svaki puta kada su pokušali razgovarati s Auerbachom o rastućim troškovima, on i njegov tim prijetio povlačenjem s projekta.

Također, Smokestack tvrdi i da su ispunili sve njegove zahtjeve, no gitarist se unatoč tome povukao s projekta, pa su odlučili tužiti ga za neispunjavanje verbalnog dogovora donesenog u dobroj vjeri, za neprofesionalno poslovno ponašanje i nemar. Auerbach će im, ukoliko sud bude dokazao ove točke optužnice, morati nadoknaditi štetu u iznosu od 100.000 dolara.

U filmu “Smokestack Lightning: The Legendary Howlin’ Wolf” o legendarnom će čikaškom bluzeru Howlin’ Wolfu govoriti Auerbach, Jimmy Page, Buddy Gun i Bill Wyman.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X