Dave Gahan & Soulsavers najavili album ‘Imposters’

Vlasnik jednog od najljepših vokala na današnjoj glazbenoj sceni, stanar Rock and Roll Hall of Famea, umjetnik i autor koji je ostvario višestruko platinaste tiraže svojih izdanja, Dave Gahan, zajedno sa dugogodišnjim glazbenim suradnikom Soulsavers (Rich Machin), objavit će novi album najavljen za 12. studeni.

Dave Gahan & Soulsavers (Foto: Spencer Ostrander i Joe Magowan)

Uz pomoć dvanaest pedantno odabranih i nanovo osmišljenih kompozicija, Dave će povesti slušaoce na osobno putovanje kroz žanrove i vremenske periode moderne glazbe, uz pomoć pjesama koje potpisuju, između ostalih, Neil Young, Bob Dylan, PJ Harvey, Charlie Chaplin, Cat Power i Mark Lanegan.

Bilo bi pogrešno predstaviti “Imposter” kao album obrada jer on je mnogo više od toga. To je priča objašnjena pjesmama koje su Dave i Soulsavers pažljivo preslušavali, proučavali, apsorbirali i onda ih na svoj način interpretirali, udahnuvši im novi život. Sve pjesme imaju duboko značenje za Davea, one su refleksija njegovog života, priče koje su napisali drugi, ali ih on sada tumači svojim karakterističnim vokalom.

Dave Gahan (Foto: Spencer Ostrander)

“Kada slušam pjesme i te glasove, thj. način na koji ih izvode i kako interpretiraju te riječi, osjećam kao da sam došao kući”, priznaje Dave i nastavlja:” One imaju sposobnost da mi pruže utjehu mnogo više nego bilo što drugo. Ne postoji ni jedan autor s ovog albuma čija me pjesma nije osobno dotaknula. Znam da smo napravili nešto specijalno, nadam se da će i publika to osjetiti, da će ih odvesti na neku vrstu putovanja – posebno one koji vole glazbu i slušaju je godinama”.

Prvi ponuđeni singl sa albuma “Imposter” je “Metal Heart.” Autorica pjesme, originalno objavljene 1998. godine je Chan Marshall (Cat Power). Izmaštana verzija “Metal Heart” u izvođenju Dave & Soulsavers izaći će u petak 8. listopada.

Dave Gahan & Soulsavers “Imposters”, popis pjesama:

The Dark End of the Street
Strange Religion
Lilac Wine
I Held My Baby Last Night
A Man Needs a Maid
Metal Heart
Shut Me Down
Where My Love Lies Asleep
Smile
The Desperate Kingdom of Love
Not Dark Yet
Always On My Mind

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X