David Bowie pripremio je brojna izdanja za posthumno objavljivanje

‘Blackstar’ Davida Bowieja najprodavaniji je album u više od 20 zemalja uključujući i Hrvatsku, a kako tvrdi Newsweek možemo se pripremiti na brojna antologijska izdanja koja će se objavljivati u narednim godinama.

David Bowie
David Bowie

Odavanje počasti umjetničkom velikanu našeg doba ne prestaje. 20. siječanj je tako gradonačelnik New Yorka, Bill de Blasio, proglaso David Bowie danom u New Yorku. Manifest je bio pročitan na izvedbi rasprodane predstave “Lazarus” na kojoj je Bowie radio.

“★” (Blackstar) Davida Bowieja, najprodavaniji je album u više od dvadeset zemalja: SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Belgiji, Kanadi, Hrvatskoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Japanu, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Norveškoj, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj.

Bowie je fizički otišao, ali njegova glazba će itekako živjeti u godinama pred nama, kao što će i obožavatelje čekati pregršt novih pjesama koje je, kako iznosi Newsweek, glazbenik pripremio za brojna antologijska izdanja za posthumno objavljivanje.

Prvo od takvih izdanja predviđeno je za objavu već naredne 2017. godine. Newsweek tvrdi kako su izdanja podijeljena po glazbenim erama i kako neće nužno biti objavljivane po kronološkom redu. Ne zna se hoće li ista sadržavati prethodno Bowiejev neobjavljeni rad sa starih izdanja. Po nekim novinskim izvješćima David Bowie je komponirao potpuno novi albumu u tjednima pred smrt i navodno je čak snimio demo verzije pet pjesama, no također ne zna se hoće li one ikada ugledati svjetlo dana.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X