David Bowie slavi rođendan i priprema novi studijski album

Nakon diskografske pauze duge deset godina legenda se vratila mikrofonu.

David Bowie 'The Next Day'

Osmi siječanj za Davida Bowiea ove godine znači 66. rođendan. S obzirom na to da tri šestice ne može doživjeti, uz ove dvije odlučio je počastiti sve koji ga vole s novim singlom koji prethodi izlasku novog albuma u ožujku, te novim spotom i novim izgledom svoje službene web stranice.

Samo na australskom tržištu album “The Next Day” izaći će prigodno na Dan žena, dok je u svim ostalim zemljama izdanje predviđeno za 11. ili 12. ožujak (u Hrvatskoj 11. ožujka).

S jučerašnjim datumom rođendan je proslavio i prvi Davidov singl “Changes” koji je 1972. objavio RCA (Radio Corporation of America).

“Where Are We Now” singl, najava novog albuma, dostupan je preko iTunesa. Spot za pjesmu je rad multimedijalnog umjetnika, Njujorčanina Tonyja Ourslera. U spotu Bowie promatra snimku auto radionice koja je bila smještena ispod njegovog tadašnjeg stana, a cijelo vrijeme ga prate snimke grada. Cijelo se vrijeme nameće isto pitanje – Gdje smo li sad

Album je sniman u New Yorku i producirao ga je dugogodišnji suradnik Tony Visconti, dok tekst za pjesmu „Where Are We Now?“ potpisuje Bowie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FOyDTy9DtHQ[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh