Devetnaest mrtvih i pedeset ozlijeđenih na koncertu Ariane Grande u Manchesteru

Ovaj teroristički napad posobno je strašan, budući da se zna kako publiku Ariane Grande u najvećem djelu čine djevojčice i djeca.

Ariana Grande (Foto:Wikipedia)
Ariana Grande (Foto:Wikipedia)

U ponedjeljak navečer nakon koncerta u foajeu Manchester Arene, blizu štanda s robom, eksplozija bombe usmrtila je najmanje devetnaest i ozlijedila još pedeset osoba. Riječ je o najvećem terorsitičkom napadu u Velikoj Britaniji od bombaškog napada u Londonu 2005., a policija je potvrdila da ga je izveo bombaš samoubojica.

Publiku mlade pjevačice Ariane Grande uglavnom čine djeca, tinejdžeri i njihovi roditelji, što motive za ovaj napad čini utoliko gorima.

Sama Grande, koja u napadu nije ozlijeđena, oglasila se na Twitteru, gdje je napisala kako je “slomljena”, te da nema riječi koje bi iskazale koliko joj je žao zbog tragedije koja je zadesila posjetitelje njezinoga koncerta.

Napomena: U međuvremenu, policija je potvrdila da je broj mrtvih popeo na 22, a ozlijeđenih na 59. Odgovornost za napad preuzela je Islamska Država.

.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X