Die Antwoord izbačen s festivalskih listi nakon što je izašao video s homofobnim ispadom

Video na kojem se vidi fizički obračun uz izmjenu homfobnih uvreda između južnoafričke hip-hop grupe Die Antwoord i Andyja Butlera iz grupe Hercules And Love Affair datira iz 2012. godine, a tek nedavno se pojavio na internetu. Na njemu se Ninja fizički obračunava s Butlerom, dok Yolandi izvikuje homofobne uvrede.

Die Antwoord (Foto: Ross Garrett)

Sporni video snimio je Ben Crossman je 2012. na Future Music Festivalu u Australiji, a riječ je o bivšem videografu grupe Die Antwoord. Ninja se zaletio prema Butleru, pljunuo ga i krenuo u fizički obračun. Butler je počeo bježati, dok je Yolandi vikala: “Bježi, pederu, bježi”, a kasnije i “O Bože, pederi se tuku, to je tako slatko!” Potom se Ninja okrenuo prema kameri i izjavio kako je Butler, inače deklarirani homoseksualac, seksualno uzemirao Yolandi. A na koncu je uz smijeh izjavio: “Ona je kao Marilyn Monroe, ovo je stvar za Oscara”.

Tijekom vikenda Ninja se oglasio na Facebooku postom u kojem tvrdi da je video montirao bivši kamerman da bi sve izgledalo kao da su on i Yolandi ratoborni, a ne kao da je to odgovor spram nečega što je Butler učinio njima. Izjavio je da mu je Butler u jednom trenutku rekao: “Trebao bih te udariti kurcem u lice.”

“Ben je vješto editirao ovaj video kako bi izgledalo da smo Yolandi i ja počinili kazneno djelo spram nekoga samo zato jer je gej. Ustvari, Ben je istukao osobno lika iz Herculesa dok je sam snimao taj video. To je samo obračun s nekim tko se zajebava s nama, a ne zločin iz mržnje. Ta tuča nije imala ništa s činjenicom da je taj tip gej. Ne zanima nas nečije seksualna opredijeljenost. Naš DJ i najbolji prijatelj DJ Hitek je gej, kao i dosta ljudi u našem timu”, napisao je Ninja.

Unatoč tome objašnjenju iz redova Die Anwoorda, grupa je izbačena iz lineupa nekoliko nadolazećih festivala. Neki od njih su Louder Than Life Festival u Louisvilleu i Life Is Beautiful Festival u Las Vegasu. Za sada Die Antwoord su još uvijek na listi Riot Festa koji se održava idućeg mjeseca.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X