Podijelili smo ulaznice za Chui u Boogaloou

Uzbudljiv i inovativan zagrebački jazz-rock fusion bend Chui održat će 25. siječnja 2020. u klubu Boogaloo promociju posljednjeg albuma ‘Iz kapetanovog dnevnika’ koji je u svega dva mjeseca od izlaska zahvatio pljusak iznenađujuće usuglašenih komplimenata glazbene kritike. Ravno do dna je podijelio 1×2 ulaznice.

Chui (Foto: promo)

Najavljen singlom „Sila mi je“, album „Iz kapetanovog dnevnika“ (2019.) posveta je znanstvenoj fantastici s referencama na Star Trek, Star Wars i stripove Moebiusa. Novi album odveo je instrumentalnu četvorku na fantastičnu avanturu istraživanja jazza i njegovih mogućnosti integriranja i koegzistiranja s drugim žanrovima kao što su funk, space rock, world music, punk, pa i metal.

Stvoreni hibrid kritika je prozvala retrofuturizmom, pa i laskavim žanrom za sebe – chuizmom. Ovim izdanjem, ali i sveukupnim dosadašnjim radom, Chui su jazzu vratili njegovu prvotnu karakteristiku kakvu je imao u samim počecima – otvorenost izazovima i slobodu u eksperimentiranju u potrazi za potpuno svježim i pomaknutim glazbenim rješenjima, konstantno zapravo testirajući mogućnosti do kojih se jazz može protegnuti.

Ravno do dna je podijelio 1×2 ulaznice Točan odgovor na pitanje: Kako se zove novi album grupe Chui? glasi: “Iz kapetanovog dnevnika”, a dvije ulaznice je dobio Perica Šimundić. Ulaznice dobitnika čekaju u Boogaloou pred održavanje koncerta.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X