Podijelili smo ulaznice za koncert Goribora u Močvari

U četvrtak 27. rujna Goribor će nastupiti u Močvari, a mi smo podijelili dvije ulaznice.

Goribor (Foto: Nino Šolić)

Četvrti koncert Goribora u Močvari ujedno je i njihov posljednji nastup u Zagrebu prije duže kreativne i koncertne pauze koja će potom uslijediti.

Priču o Goriboru i fenomenu benda iz Bora, rudarskog grada na istočnoj granici Srbije, koji je iz relativne anonimnosti prešao u sferu jednog od naljboljih i najcjenjenijih bendova na ex-yu sceni, unatrag nekoliko posljednjih godina opisao je vjerovatno svaki medij koji se na ovim prostorima imalo bavi glazbom. Kao i u slučaju puno drugih bendova, Goribor bi danas vjerovatno već potonuli u sivilo i zaborav borske svakodnevnice da se nije pojavio legendarni izdavač Zdenko Franjić i diskografski ih aktivirao putem svoje kuće Slušaj Najglasnije! Nakon za bend prelomog prelomnog nastupa na Art & Music festivalu u Puli 2006. godine, Goriboru su se otvorila “velika” vrata – svi su pisali o “čudu” iz Bora – bendu koji na najbolji način mješa blues i trip hop dok se pjevač St kroz egzistencijalističku poeziju bori sa vlastitim demonima i samim sobom. Prvi “pravi” album, nazvan kao i sam bend, objavio je Dancing Bear a kritike su se kretale na liniji od najboljeg albuma 2007. godine do naljboljeg albuma dekade na ex-yu prostorima. Fenomenalni koncertni nastupi koji su pratili promociju albuma pokazali su da stvari sa Goriborom i njihovim uspjehom nisu plod slučajnosti.

Nakon višegodišnjeg “kuhanja” u pulskom studiju Partyzan (ponovo sa Edijem Cukerićem kao producentom) Goribor su u proljeće 2012. godine konačno objavili drugi zvanični album “Evo je banja”, i to kao dvostruki CD. Jednako kao i prethodnik, i ovaj album je dobio sjajne recenzije i sigurno ga čeka visoko mjesto na ovogodišnjim glazbenim listama.

Svi koji su gledali Goribor znaju da njihova glazba svoj puni oblik dobiva tek na koncertnim nastupima u interakciji benda i publike, a vođen fenomenalnim St-ovim scenskim nastupom. Goribor Vam nude svoje srce, dušu, čistilište i katarzu. I blues. ne propustite.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove zajednička predstava Aleksandra Stojkovića ST-a i grupe East Rodeo? glasi: Malo je dovoljno, a s malo, tj. s po jednom ulaznicom smo nagradili Petru Iveković i Sandru Gašparić. Dobitnice ulaznice čekaju na ulasku u Močvaru. Dobar provod!

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X