Tko ide na koncert grupe Balthazar u Tvornicu kulture

Balthazar, belgijska indie pop rock grupa, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 24. studenog 2015. godine u sklopu promocije najnovijeg albuma ‘Thin Walls’. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Balthazar
Balthazar

Jedna od najboljih belgijskih indie pop rock grupa osnovana je 2004. godine. Nakon što su nastupali na lokalnim događajima i osvojili nagrade za najbolje mlade talente, bend je ubrzo dospio do nastupa na velikim festivalima. Prvi singl izbacili su 2007. godine, a pjesmu “This is a flirt” su odmah prepoznale belgijske radijske postaje te je singl završio na drugom mjestu godišnje liste De Afrekening. 2008. godina donosi i drugi singl “Bathroom lovin’ (situations)” koji im je isto osigurao visoka mjesta na godišnjim listama, kao i nastupe na festivalima te svirke po Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Francuskoj.

Debitantski album je svjetlo dana ugledao 2010. godine, a uradak “Applauze” je dobio pohvale novinara i publike te završio kao najbolji na listi Belgian final album 2010, a bend je osvojio i nagradnu za najbolji album prema izboru belgijskog udruženja Music Industry Award. Album je izrodio četiri singla: “Fifteen floors”, “Hunger at the door”, “I’ll stay here” i “The Boatman”. Tijekom tog ljeta bend nastupa na brojnim festivalima kao što su Rock Werchter, Pukkelpop, Dour Festival i Lowlands, a jesen donosi nastupe po Belgiji i Nizozemskoj od kojih su mnogi koncerti bili rasprodani. 2011. godina donosi nastupe po cijeloj Europi, ali i New Yorku, te ugovor s Pias Recordings. Drugi album “Rats” objavljen je 2012. godine u Europi, a kraj godine donosi još jednu nagradu za najbolji album prema izboru Music Industry Award. Hvalospjevi su nadišli granice Belgije i Nizozemske, pa su u francuskim medijima njihov album prozivali najboljim te godine.

2015. godine uslijedila je i objava najnovijeg albuma “Thin Walls” kojeg je producirao Ben Hillier, poznat po svom radu s Blur i Depeche Mode. Ističu se singlovi “Then What” koji je četiri tjedna za redom bio na prvom mjestu nacionalne liste De Afrekening, kao i “Bunker” koji isto drži vrh te ljestvice.

Balthazar u Hrvatsku dolazi u jeku promocije albuma “Thin Walls”, a nastupi su rezervirani za dvorane u Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Engleskoj, Španjoskoj, Francuskoj, Češkoj. Samo ovog ljeta bend nastupa na nekima od najboljih festivala kao što su Best Kept Secret Festival, Glastonbury, Rock Werchter, Cactusfestival, ili Rock en Seine. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će jedina prilika u regiji vidjeti jedan od najperspektivnijih belgijskih bendova.

Ravno do dna podijeli 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove posljednji album grupe Balthazar? glasi: “Thin Walls”, a po dvije ulaznice dobile su Dijana Juroš i Dunja Jakić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X