Tko ide na koncert grupe My Baby u Tvornicu kulture

Miljenici zagrebačke publike, fantastična trojka My Baby, dolaze u Tvornicu kulture u petak 16. studenog. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

  • 7
    Shares
My Baby ‘Mounaiki’

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su u svega tri godine jedne od omiljenih zagrebačkih gostiju – voodoo blues trojku My Baby.

Bend My Baby mješavina je nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup. Sami svoj jedinstveni izričaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funkom, a njihova iznenađujuća kombinacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim i predstavlja pravo glazbeno osvježenje.

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013. godine, a ozbiljnija internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj, u siječnju 2014. godine. Tijekom te iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i, naravno, cijele Europe. Uslijedilo je drugo izdanje, “Shamanaid”, objavljeno 2015. godine, a izdanje pokazuje žešći zvuk, novije utjecaje, poput indijskih i afričkih melodija kao i suvremene plesne glazbe, te želju benda da stalno redefinira vlastitu glazbu.

Iste godine grupa je objavila i EP “Remedy II”, a 2017. i sjajno prihvaćeno izdanje “Prehistoric Rhythm” koje ih je odvelo na mnoge velike pozornice, poput primjerice Main stagea Exit Festivala.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Iz koje zemlje dolaze My Baby? glasi: Iz Nizozemske. Po dvije ulaznice dobili su Karla Stanić i Damir Banjac. Dobitnije ulaznice čekaju pred koncert.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X