Podijelili smo ulaznice za koncert Nereda i Stoke u Domu sportova

Zagrebački hip hop tandem Nered i Stoka nakon 15 godina spremaju prvi veliki zajednički koncert. Naoružani starim hitovima i novim materijalima na kojima trenutno rade, 6. listopada ambiciozno kreću na Dom sportova. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

  • 3
    Shares
Nered i Stoka (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Marko Lasić (Nered) i Marin Ivanović (Stoka) sa zajedničkim radom započeli su krajem devedesetih pod utjecajem velikana Tram 11 i scene koja se okupljala oko kultne radijske emisije Blackout. U rekordnom roku od dva tjedna snimili su album „Spremni za rat“ (1999.), jedan od najkontroverznijih i najtvrđih albuma ovih prostora koji se upisao u lektiru regionalnog hip hopa. Zavidnim verbalnim umijećem i perfektno usklađenim flowom nacrtali su sliku urbanog Zagreba s kraja 90-ih. Autentičnim i vulgarnim opisima noćnih izlazaka, druženja u kvartu i burnog odrastanjana ulici zaprepastili su javnost, ali i stekli poštovanje i kredibilitet na sceni svojim žarom, samopouzdanjem i borbenošću. Ovaj nabrijani dokument hrvatskog hip hopa ostao je njihov jedini zajednički album nakon kojeg su obojica ostvarili uspješne solo karijere, tek povremeno se susrećući u studiju.

Ponovni susret na pozornici dogodio im se nedavno na Stokinoj proslavi 20 godina karijere kada su izveli kraći set zajedničkih hitova. Eksplozivnim nastupom demonstrirali su zavidnu formu, a mnogobrojna publika je u rasprodanoj Tvornici pokazala da ih je itekako željna.

Povratak Nereda i Stoke na scenu potvrdit će i nadolazeći novi zajednički album koji je već u finalnoj fazi te će donijeti prepoznatljiv stil i zvuk koji ih je proslavio. Osim novih pjesama te zajedničkih starih favorita, podsjetit će fanove i na hitove sa svojih prvih solo izdanja. Veliki koncert u Domu sportova kruna je njihove karijere koja dolazi sada, 20 godina od njihovih početaka, u vremenu kada se događa ponovna prevlast i prava renesansa hrvatskog hip hopa.

Pretprodajna cijena ulaznice je 85 kn, dok će na dan koncerta iznositi 100 kn. Prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18), Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13), Entrio.hr.

Točan odgovor na pitanje: Koje godine je snimljen album “Spremni za rat”? glasi: 1999. godine. Po dvije ulaznice dobili su Miran Držaić i Mate Lovrić. Dobitnici ulaznice mogu podići na ‘press/nagraden igre’ pultu prije koncerta.

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X