Tko ide na koncert Trobecovih krušnih peći

Dobro čuvana i nedavno ponovno otvorena riznica glazbene underground scene u Vintage Industrial Baru 16. listopada. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Trobecove krušne peći

Iako kontroverznog naziva, Trobecove krušne peći jedna su od najljepših priča domaće underground glazbene scene pa je stoga i Vintage Industrial Baru posebna čast najaviti njihovo koncertno gostovanje u četvrtak 16. listopada.

Imenovani po najpoznatijem slovenskom serijskom ubojici, Trobecove krušne peći formirale su sastav 1981. godine i krenuli pravcem rastrzanog avangardnog, čvrstog noise funka-punka protkanog crnohumornom poetikom i tjeskobnom atmosferom.

Put TKP-i trajao je sve do 1987. godine kada se zbog ondašnjih prilika koje su se kosile s njihovim ‘čudnim’ bivanjem ugasio. Trideset godina kasnije, škrinju prepunu blaga njihove karijere otvorili su Kornel Šeper (Kekere Aquarium), Igor Mihovilović (Guranje s litice) i Igor Banjanin (Dirty Old Label) koji su u suradnji sa skupinom anonimnih fanova i nezavisnih izdavača (Bučni stripovi, Dare The Divine, DHPAK47, Doomtown Records, Front Rock – Subkulturni azil, Geenger Records, Hello Bing, Humanita Nova, Karma Music Shop, Ne Records, Okata piramida Records, Slušaj najglasnije! i Timjku bžju! Records) njihov legendarni album “85” kojeg je producirao Borut Činča iz Buldožera otisnuli na visokokvalitetnom 180 gramskom vinilu. Uz album dostupan u luksuznom gatefold pakiranju za čiji se izgled pobrinuo neumorni tandem Kujundžić/Vranić dostupna su i 2 CD-a na kojima se nalaze demo snimke kao i audio i video koncertni zapisi, a cijeli je paket objavljen pod naslovom “S mukom žvaču trubadurov vrat”.

Bend se ponovno okupio te kao takav odsvirao koncerte u legendarnim klubovima Mochvara i KSET, a sada je na red došao još uvijek mladić Vintage Industrial Bar. Karte u pretprodaji po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u samom klubu dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 40 kuna.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Tko je producirao legendarni album ’85’ Trobecovih krušnih peći? glasi: Borut Činč, a po dvije ulaznice osvojili su Marin Jenkač i Ena Grgin.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X