Tko ide na Metz i Ha Det Bra u Tvornicu kulture

Nastup kanadskog noise rock tria Metz u Tvornici kulture u srijedu 9. rujna prvo je veliko strano gostovanje u ovom zagrebačkom klubu nakon ljeta. Kao predgrupa nastupit će kultna zagrebačka noise petorka Ha Det Bra. Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu.

Metz (Foto: David Waldman)
Metz (Foto: David Waldman)

U Hrvatsku se bend vraća u sklopu ogromne jesenske europske turneje koja uključuje čak 40 koncerata porazbacanih po cijelom kontinentu, a koji prate njihov drugi studijski album, “Metz II”, objavljen 5 svibnja. Zagrebački nastup jedini je u regiji, a u blizini su još jedino u Beču i Bologni.

Sa samo jednim albumom, debitantskim “Metz” iz 2012. objavljenim za Sub Pop ova bučna trojka digla je na noge indie svijet. Tome su, dakako, pomogle odlične recenzije materijale (čak 8.5 na Pitchforku) i velikog broja koncerata pričajući o moćnoj live mašini koja ne štedi ni sebe, ni publiku. U to se iz prve ruke mogla uvjeriti i domaća publika u veljači 2013. na njihovom prvom dolasku u naše krajeve. Danas pjevač i gitarist Alex Edkins, basist Chris Slorach i bubnjar Hayden Menzies na kontu imaju još jedan album, također objavljen za legendarni Sub Pop. Izlazak novog studijskog materijala pratila je dvomjesečna turneja po SAD-u i Kanadi te dva objavljena singla – “Acetate” i “The Swimmer”.

Prije Metza u Tvornici kulture nastupaju kultni noiseri Ha Det Bra koji će predstaviti pjesme s novog albuma “Societea For Two” objavljenog u svibnju. Počeci ovog zagrebačkog noise-rock / hardcore-punk benda sežu u sada već daleku 1992. godinu. Do 1996. imali su već nekoliko izdanja i velik broj poklonika, a s radom su prestali 1998. godine, kada su članovi benda počeli graditi karijere u kultnim bendovima kao što su Gone Bald i Analena. Povremeno su se okupljali na koncertima posvećenima prerano preminulom prijatelju Ivici Baričeviću, a nakon jednog takvog nastupa 2012. odlučili su se ponovno aktivirati koncertno i diskografski.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, a na dan koncerta 90 kn. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska i Dirty Old Shop, Tratinska 18.

Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove novi album grupe Metz objavljen 5. svibnja? glasi: “Metz II”. Po jednu ulaznicu dobili su San Mikulec i Vlatka Pavić. Dobitnike njihove ulaznice očekujuna ulazu u Tvronicu kulture.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X