Podijelili smo ulaznice za premijeru predstave ‘Homesick’

Premijera je u ponedjeljak 20. prosinca s početkom u 20:00 sati u SKD Prosvjeta, Preradovićeva 18/1. Ravno do dna je podijelio 1×2 ulaznice.

‘Homesick’

“Homesick” je nastao prema motivima istoimenog ciklusa fotografija mladog umjetnika Denisa Butorca, a koji se kroz ovaj autorski ciklus suočava s intimnim prostorom traume vlastitog odrastanja u Slavoniji, te kroz koji fotograf proživljava tegobnost izloženosti društvenoj tradiciji, običaju i etnološkom ritualu kolinja, odnosno svinjokolje. Osim što je riječ o autorskom projektu, “Homesick” predstavlja i diplomski rad kazališnog redatelja Christiana Jean-Michel Jalžečića koji se kroz isti nastavlja baviti estetikom postdramske izvedbe suočene s dokumentarnim okvirom slojevitosti socijalnog nasilja.

Troje vrhunskih glumaca – Ksenija Marinković, Frano Mašković i Rok Juričić – antropomorfiziraju angažiranu emocionalnost traume, upisujući u istu i vlastita iskustva, svjedočanstva i podvojenost izvođačkog te osobnog identiteta. Poetska esencija predstave “Homesick”, angažirano propitkuje hijerarhiju socijalnog nasilja koje se kontinuirano vrši spram pojedinaca, kao i ritualno iskorištavanje obiteljskih odnosa u korist ispunjavanja nametnutih društvenih očekivanja.

Predstava propitkuje radikalnost slojevitosti generacijskih i kulturalnih razlika te raznorodnost komunikacijskih nemogućnosti koje se rađaju u odnosima roditelja i njihove djece, kao i pitanje destigmatizacije coming out-a i seksualnosti unutar različitih modaliteta životne dinamike. Naposlijetku, predstava donosi estetiku fragmentacije i pomno osmišljene montaže čija fluidnost i dinamika nudi suvremenu, energičnu i televizičnu naraciju isprepletenu s nježnošću i fragilnošću naoko hermetičnog kazališnog iskustva.

“Homesick” je autorski projekt redatelja Christiana Jean-Michel Jalžečića i dramatičarke te dramaturginje Dorotee Šušak u produkciji Divan Teatra.

Izvode: Ksenija Marinković, Frano Mašković i Rok Juričić

Autorski tim:

Režija: Christian Jean-Michel Jalžečić
Autorica dramskog teksta ‘Homesick’ i dramaturgije: Dorotea Šušak
Kostimografkinja: Petra Dančević
Scenografija: Christian Jean-Michel Jalžečić i Petra Dančević
Autori video projekcija: Laura Pascu i Denis Butorac
Autori zvuka: Lado Electro & Ozren K. Glaser
Scenski pokret: Christian Jean-Michel Jalžečić
Producentica: Ida Klemenčić
PR predstave: Dalibor Jakus
Autor plakata: Denis Butorac

Ravno do dna je podijelio dvije ulaznice. Dobitnica je Željka Roje. Ovim putem obavještavamo dobitnicu da ulaznice podiže uz predočenje osobne iskaznice pred početak predstave. Maska za lice i Covid potvrda o cijepljenju su obavezni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X