Podijelili smo ulaznice za Punčke i Sleepyheads u Tvornici

Naš najpoznatiji indie rock trio Punčke održat će koncertnu promociju najnovijeg hvaljenog albuma ‘Ništa nije kako se čini’ u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 14. svibnja 2016. Ususret koncertu poznata je lista gostiju koja uključuje postavu glazbenika koji su se našli i na albumu, kao i predgrupu Sleepyheads. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Punčke (Foto: Ira & John)
Punčke (Foto: Ira & John)

Nakon odličnog prvijenca “Sunčano s povremenom naoblakom” koji je Punčke stavio pod povećalo, drugi album “Ništa nije kako se čini” još jednom Punčke svrstava na sam vrh regionalne scene. Album odmotava glazbenu priču punu gostovanja, a svi oni će se pridružiti zagrebačkom koncertu. To su Goran Nježić i Sven Sorić iz benda ###, Dora Kramar na violončelu, Dunja Ercegović poznatija kao Lovely Quinces, te Ana Uzelac dolaze kao prateći vokali dok će za zborsko pjevanje biti zadužene Jelena Ćosić Žbulj, Barbara Kajin i Željka Gačić.

Kao predgrupa nastupit će zagrebački bend Sleepyheads. Svoje iskustvo su sublimirali su u sjajnom debiju „The Swirling Thoughts Of…“ koji je dobio pohvale zbog svojih jednostavih tema i čistog zvuka, a kritika karakterizira album kao alternativni rock prepun zanimljivih melodija koji ponekad gazi u psohodeliju ili funk. Bend utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih se voli gitaristička glazba devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali u osnovi su bubanj, bas, gitare i glas, indie rock koji je ponekad indie pop, ali više od svega rock and roll. Iznimno ishvaljen od regionalne publike album Sleepyheadsa našao se u top 10 na nekoliko godišnjih lista.

Novih deset pjesama na albumu “Ništa nije kako se čini” pokazuje razvitak Punčki, podebljan jakim gostovanjima, a kritika hvali drugi studijski uradak te snažan i iskren rock koji su predstavile Lucija, Ruby i Anja, te album navodi kao jedno od ključnih novih izdanja hrvatske rock scene.

Prepoznatljiv zvuk Punčki na ovom albumu je čvršći, a uz upečatljive tekstove, pokazuju svoju vitalnost i rast, te su uz potpuno ogoljene emocije i kroz svaku od deset pjesama ispričale jednu sferu svoga života. Novi album govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima olako, pa Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Već prije najavljen singlovima “Ocean” i “Sve je protov nas”, te najnovijim “U mraku”, album kroz pjesme kao što su nabrijana “Tako je bolje”, paranoična “Oni su tu”, “Još jedan dan” sa snažnom porukom, ljubavnu “Jasna”, te “Snjegovi”, “Olovo” ili naslovnu “Ništa nije kako se čini” u nešto više od pola sata donose iskrenu priču Punčki.

Novi album nastavak je rada koji je Punčke zadnjih godina svrstao u najtraženije bendove u regiji, a koncertna promocija na rasporedu je u subotu 14. svibnja u Tvornici.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove novi album Punčki? glasi: “Ništa nije kako se čini”. Po dvije ulaznice dobili su Tomislav Baksa i Sandra Havliček. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu prije koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X