Podijelili smo ulaznice za ‘Sjećanje na Milana Mladenovića – kao da je i dalje tu’ u Tvornici kulture

‘Sjećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu’ naziv je programa koji će se 23. rujna održati u Tvornici kulture, a uključivati će prikazivanje fotografija i videospotova EKV-a, filma “Dečak iz vode” te nastup EKV tribute benda Deca iz vode. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Deca iz vode (Foto: Aleksandar Zec)
Deca iz vode (Foto: Aleksandar Zec)

Deca iz vode projekt je nastao prije dvije godine sa idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih karakteristika ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovjetan njihovoj nekadašnjoj postavi. U ulozi Milana kao vokal i gitara je Zoran Mladenović, a, kao nekad Margita, klavijature svira već afirmirana mlada umjetnica Luna Škopelja. Na basu je Marko Eror, a za bubnjevima Nikola Rajović. Svi članovi benda su iskusni muzičari aktivni u raznim drugim grupama, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a, s debija dok su se još zvali Katarina II te dva najveća hita iz Milanovog razdoblja u grupi Šarlo Akrobata. Sa strane glazbene i stručne javnosti Deca iz vode proglašen za najbolji EKV tribute sastav uz napomenu da je cijeli nastup i zvuk najpribližniji originalu. Grupa unazad godinu dana bilježi brojne veoma posjećene koncerte širom regije, uključujući i prvi zagrebački nastup kad su rasprodali Vintage Industrial Bar.

Grupa djeluje u sklopu istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umjetnika raznih profesija čija djela su inspirirana EKV-om stoga će i sam program u Tvornici kulture trajati više od tri sata. U prvom djelu će se moći pogledati EKV fotografije i videospotovi napravljni od strane nekolicine web I video dizajnera, nakon čega će slijediti prikazivanje kratkog filma “Dečak iz vode”, autora Marka Novičića u kojem se pojavljuju Cane, Koja i ostali priznati glazbenici i umjetnici. Moderator cijelog događaja bit će osnivač udruženja Deca iz vode Aleksandar Šarčević.

“Sjećenje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu” prvi je cjelovečernji događaj ovakve vrste. Ideja je da sljedećih godina prođe sve veće gradove naše regije. Zagreb je odabran kao prva stanica jer je upravo u našem gradu 21. rujna 1958. rođen Milan Mladenović.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Gdje i kada je rođen Milan Mladenović?  glasi: Milan je rođen u Zagrebu 21. rujna 1958. godine. Po dvije ulaznice dobili su Dario Barjaktarović i Natalia Milanja Hribar. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu u Tvornicu prije koncerta.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X