Tko ide na koncert Branta Bjorka i Seana Wheelera u Vintage Industrial Baru

Pustinjski Mag Brant Bjork u četvrtak 19. listopada dolazi poharati Vintage Industrial Bar sa svojom desert karavanom u sklopu ‘Gree Heen’ europske turneje kako bi predstavio svoj zadnji album ‘Tao Of The Devil’ te tom prilikom dovodi gosta i velikog prijatelja Seana Wheelera kao specijalnog gosta. Ravno do dna podijelio je jednu ulaznicu.

Brant Bjork
Brant Bjork

Bjork je rock slavu dotaknuo je kao bubnjar Kyussa i Fu Manchua. S vremenom koje je pregazio, odlučio se posvetiti sebi i onome što on voli, a to su vječna rockerska pustinjska putovanja. Slobodno ploveći pod svojom zastavom uz svoje multi-instrumentalne vještine dolazi u Zagreb kako bi pokazao i dokazao da njegovoj kreativi nema kraja.

Specijalni gost na turneji je njegov prijatelj odvjetnik Sean Wheeler poznat po teatralnim nastupima i svojim tetovažama, a mnogi ga uspoređuju s Tom Waitsom i Mark Laneganom.

Brant Bjork rođen je u Palm Desertu gdje je već s 13 godina počeo nastupati. U srednjoj školi počeo je svirati sa svojim frendovima Josh Hommeom, Chrisom Cockrellom ( kasnije Nick Oliveri) i Johnom Garciom iz čega se formirao bend koji danas svi znamo kao KYUSS, jedan od najutjecajnijih desert rock bendova današnjice i predvodnika svjetske stoner rock scene. Sve se to odvijalo početkom devedesetih, a tada su izdali 3 zlatna albuma koji su zasigurno ostavili utisak u tom glazbenom pravcu [”Wretch”, ”Blues for the Red Sun” i ”(Welcome to) Sky Valley”].

Bjork ’93., napušta Kyuss i seli u Humboldt kako bi pekao pizze i igrao nogomet. Previše kiše ga je vratilo u toplije krajeve gdje je osnovao svoju nezavisnu izdavaču kuću pod nazivom EL Camino, koja kasnije postaje Duna Records i Low Desert Punk Records. Kako je vrijeme teklo ’96., se spojio s Hommeom kako bi zajedno osnovali The Desert Session sagu i radili na onome što je danas Queens Of The Stone Age. Godinu nakon, Bjork se pridružio bendu Fu Manchu kao bubnjar i s njima snimio 5 albuma.

U međuvremenu je radio na onome što je danas Brant Bjork i shvatio kako je to ono čim se dalje treba baviti.

Početkom novog milenija se bacio u solo vode, a pod ovim imenima možemo iskopati njegove solo uratke; “Brant Bjork”, “Brant Bjork and the Bros” i “Brant Bjork and the Low Desert Punk Band”.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove bend koji je Brant Bjork osnovao s Joshom Hommeom, Chrisom Cockrellom i Johnom Garciom? glasi: Sons Of Kyuss (no priznali smo i odgovor Kyuss). Ulaznicu je dobila Marta Klarić. Ovim putem obavještavamo dobitnicu da je ulaznica čeka na ulazu prije početka koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X