Dirtmusic ima novi singl ‘Hum Hum’

Povratak trojke koju čine Hugo Race, Chris Eckman i Murat Ertel.

  •  
  •  
Dirtmusic “Hum Hum”

Dirtmusic, sastav koji čine osnivači Hugo Race (Nick Cave & the Bad Seeds) i Chris Eckman (The Walkabouts) dosad je surađivao s raznim izvođačima iz Malija kao što su Tamikrest i Samba Toure, da bi 2018. sastav proširili Muratom Ertelom iz istanbulske psihodelične grupe Baba Zula, što je rezultiralo njihovim posljednjim albumom “Bu Bir Ruya”. Kombinacija pulsirajuće elektronike i globalnih psihodeličnih tekstura prepoznata je kao probojna ploča benda.

Grupa se sada vrća novim dvostrukim singlom “Hum Hum” (+ “Western Lands”) na kojoj je zadržan sastav Ertel/Eckman/Race, a pjesme odlikuju tmurna atmosfera i politička kritika.

Hugo Race, glavni vokal na “Hum Hum”, kaže: “Reagirali na gubitak veza tijekom izolacije tako što smo napravili dvije dugačke pjesme u razdoblju od dvije godine. Ovi granični prijelazi uma, razvijeni u izolaciji, bili su novi pristup za bend koji je isključivo fizički prisutan. Hum je drevna riječ za “mi”, za “sve nas”, koja prepoznaje bez obzira što se događalo u svijetu, da smo svi mi odvojeni i jedno u isto vrijeme. Čak i ako zvuči mračno, zamišljam je kao bijelu magiju, krug soli, mantru koja nas ponovno okuplja.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X