Disney kupio Lucasfilm, novi ‘Star Wars’ u pripremi

Disney je sklopio ugovor o kupnji Lucasfilma za 4.05 milijardi dolara. Kompanija planira snimiti ‘Star Wars epizodu 7’ koja je u planu za 2015. godinu, a iz Disneya najavljuju kako je to samo početak.

Star Wars

Lucasfilm koji je do sada bio u 100-postotno vlasništvu Georgea Lucasa Disney će otkupiti u cijelosti. Uz visoko-profitabilnu franšizu Star Wars, pod okrilje Disneya će također doći i unosne filmske tehnologije Lucasfilma, tj. Lucasfilm Ltd., LucasArts, Industrial Lights & Magic i Skywalker Sound.

Iz Disneya najavljuju kako će „Star Wars“ postati nezaustavljiva svemirska avantura. Za 2015. je planirana sedma epizoda, a slijedit će je 8. i 9. epizoda. Dugoročno gledano Disney želi svake dvije do tri godine na kino repertoaru jedan „Star Wars“ film.

Drugim riječima, kao i s prethodnom akvizicijom Pixara, Disneyu se otvaraju i druge opcije za golemu kapitalizaciju svog ulaganja. Novi nastavci svemirske sage samo su djelić onoga što će donijeti „Star Wars“ tematski parkovi i tko zna što sve ne.

U ovom trenutku blogovi i forumi fanova Star Warsa ključaju. Nekima se sviđa to u što se kompanija Disney upustila, a neki tvrde kako su stvari bespovratno otišle na ‘mračnu stranu’.

Što se tiče Georgea Lucasa, on može mirno u mirovinu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X