Dno dna – prostor za gomilanje medijskog besmisla

Imamo novu rubriku!

(Ilustracija: Danijel Drakulić)

Dilema koju čujete barem jednom godišnje, kad se nađete usred rasprave o propasti novinarske profesije, glasi otprilike ovako: nude li mediji na svojim stranicama triviju, krv i golotinju zato što baš to današnji čitatelji traže ili se čitateljima nameće sadržaj, pa onda uglavnom i nemaju previše izbora nego da zarone glavu u smeće i čitaju ono što ih niti zanima, niti ih se tiče?

Odgovor se ne moramo niti truditi pronaći; hrvatska medijska slika samo je kopija globalnog stanja, internetski portali istrivijalizirali su medijski prostor do granica apsurda, a inflacija vijesti dovela je, zaključuju to i mnoge studije, do posvemašnje ignorancije i nezainteresiranosti čitateljstva, koje linijom manjeg otpora bulji u sise i brzinskim pogledom prelazi preko naslova.

Zato su – čast iznimkama – internetski portali, mediji smješteni u prostoru koji bi po defalutu trebao biti arena slobodoumnih i neopterećenih vijesti, mišljenja i komentara, postali mjesta koja se posjećuju iz istog razloga zbog kojih se gleda Splitski festival ili Dora – zbog izrugivanja. A što nam drugo preostaje kad su Sanaderovo robijanje, divljanje švicarca, Mamićev striptiz, Giannin dekolte i Nikolinina nova tetovaža po važnosti potpuno izjednjačeni? I sve to pod izlikom utrke za čitateljima… Pa kako vam onda, dragi urednici, tiraža stalno pada, a internetske statistike već godinama stagniraju, malo gore, pa malo dolje?

Zato vam Ravno Do Dna nudi novu rubriku „Dno dna“. Ne toliko zbog ruganja, jer se i većina nas uvjerila da se novinari naručene člančiće skanjuju potpisati čak i inicijalima, već iz čiste zabave. A i da amaterski analiziramo koje su granice besmisla naših srednjostrujaških medija. Ne mislimo sami sebe ograničavati nekakvom periodikom, kako se koji link vrijedan pažnje pojavi, potrudit ćemo se da vam ne promakne. Dobrodošli su i vaši prijedlozi, a u konkurenciju mogu ući i tekstovi s bilo kojeg regionalnog portala, pa i s ovog kojeg upravo čitate.

Za početak vam nudimo nadasve edukativno istraživanje iz sfere seksualnih odnosa, koje ne samo da tvrdi da su vlasulje za vaginu izmišljenje još u 15. stoljeću, već je i pingvinke proglasio najvećim kurvama u životinjskom carstvu: Četiri bizarne lekcije iz seksologije.

Od ovoga je prošlo već dva mjeseca, ali nikad nije kasno da se pripremite. Da vam se ne bi dogodilo da poput Luisa de Funesa s alienom komunicirate grgljajući vodu u grlu, posebno obratite pažnju na točku broj dva: budite objektivni (!!!), bez obzira na to što vam na glavu slijeće svemirski brod: 10 stvari koje morate napraviti ako vidite NLO.

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X