Do petka 18. 5. traju rane prijave na Frooom! filmske radionice

Frooom!, inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja održava se u OŠ S.S. Kranjčević u Zagrebu u pet termina. Termini cjelodnevnih radionica su 17.- 21. lipnja; 26.- 30. lipnja; 2.- 6. srpnja; 9.- 13. srpnja i 27.- 31. kolovoza.

Frooom! radionice

Iza zagonetnog naziva Frooom! stoji inovativni obrazovni program koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja opću kulturu i znanje, bonton, kritičko razmišljanje i pojam o pametnom organiziranju vlastitog slobodnog vremena. Kormilo tog broda za djecu od 7 do 13 godina i mlade do 16 godina već osmu godinu čvrsto drži udruga Bacači sjenki.

Početna radionica – za najnovije Frooomovce: kroz kadrove, planove, perspektive, zoetrope, TV programe i eksperimente sa zvukom i slikom pod vodstvom interdisciplinarnog tima stručnjaka – dramskih pedagoga, kulturnih antropologa, psihologa, novomedijskih umjetnika, režisera, glumaca, animatora, dramaturga, filmskih montažera, arhitekata i dr. djeca uče dvije osnovne stvari o filmu, a to su da film nije nimalo lako ostvariti i da rad na filmu funkcionira kao prava mala zajednica, jedna vrlo strpljiva zajednica. Stalo nam je da djeca, ono što nauče u Frooom!-u mogu i primijeniti, da to nije samo razbibriga ili njihovo usmjerenje u profesionalne ili amaterske vode, nego da je to nešto što se će moći upotrijebiti i u drugim predmetima, drugim interesima, da može biti korisno u svakoj životnoj prilici.

Napredna radionica čini se na prvu kao ponavljanje početne, međutim sve što su naučili na početnoj povezuju sa svojim iskustvom filmskog i medijskog sadržaja s kojim su se susreli u vremenu između dvije radionice. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima razvijaju priče koje će pretočiti u dokumentarni, igrani ili eksperimentalni film, a cijelo vrijeme (ako žele), uz pomoć svojih pametnih telefona ili tableta/iPada snimaju kratke filmove stop animacije svega što se oko njih događa – make ofFrooom. Smišljene priče i scenarije međusobno razmjenjuju i zagovaraju te na kraju, nakon produkcijske pripreme, razvoja scenarija u knjigu snimanja, odabira lokacija (locationscouting) i izvođača/glavnih likova (teme filma) snimaju film i pripremaju ga za montažu.

Majstorske radionice su svaki puta drugačije, s obzirom na to da njihov koncept ovisi o polaznicima i voditeljima. Ove godine održat će se kroz pet tjedana sedam koncepcijski različith radionica.

1. MRAK ANIMACIJA (majstorska radionica stop animacije) – Dea Jagić (Nagrađivana redateljica i autorica animiranih filmova)

2. OD OLOVKE DO FILMA (majstorska radionica scenarija i hermeneutike filma) – Nino Sorić (glumac, pisac, novinar i scenarist)

3. STRAST I ČUĐENJE U DOKUMENTARNOM FILMU (majstorska radionica dokumentarnog filma) – Ines Pletikos (nagrađivana redateljica dokumentarnih i igranih filmova)

4. MAJSTORSKI SKROJEN FILM (majstorska radionica percepcije filma) – Bojana Burnać (snimateljica, redateljica i roniteljica na dah)

5. I NAKON ŠKOLE – KONCENTRACIJU MOLIM! (majstorska radionica video montaže) – Lea Mileta (montažerka, snimateljica i filmski pedagog)

6. KOSTIMIRANJE FILMA (majstorska radionica kostimografije na filmu) – Ivana Bakal (nagrađivana kostimografkinja u kazlištu, filmu i TV, uzgajateljica pasa dalmatinera)

7. GLAZBENI SPOT I/ILI FILM APSURDA (majstorska radionica o posebnim načinima snimanja filma) – Dalija Dozet (redateljica i filmska autorica)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X