Dodijeljene Brit Awards

Među sinoćnjim dobitnicima nagrada održanih u londonskoj O2 Areni su Mumford and Sons, Frank Ocean, Lana Del Rey, The Black Keys i Adele.

Ovogodišnje Brit Awards statue dizajnirao je Damien Hirst (Foto: Brits.co.uk)
Mumford and Sons pobijedili su u konkurenciji Muse, The xx, One Direction i alt-J postavši najbolji britanski bend.

Emeli Sandé osvojila je nagradu za album godine “Our Version of Events” i nagradu za najbolju britansku pjevačicu. Za britanskog pjevača i najboljeg debitanta godine proglašen je Ben Howard.

Lana Del Ray proglašena je najboljom internacionalnom pjevačicom, a u svom govoru zahvalila je menadžmentu na pomoći da njen život postane “umjetničko djelo”.

Frank Ocean dobio je istu nagradu u muškoj kategoriji. “Prije ove godine nisam baš imao puno trofeja,” izjavio je u zahvali i dodao: “Sada sam definitivno jako daleko od toga da prodajem fast-food u New Orleansu.”

Dave Grohl bio je u ulozi prezentera nagrade za najbolji međunarodni bend koju su osvojili The Black Keys. Grohl je umjesto njih preuzeo nagradu izjavivši: “Živio rock and roll!”

Tema iz najnovijeg filma o Jamesu Bondu “Skyfall” donijela je Adele još jednu nagradu, Best British Single.

Coldplay su osvojili svoj osmi British Award, ove godine za najbolji bend uživo. Muse koji je i u ovoj kategoriji bio nominiran izveo je “Supremacy” i to uz pratnju orkestra od 75 članova.
Za šarenim točkama posute statue odgovoran je Damien Hirst, dizajner ovogodišnjih nagrada.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X