Dodjela godišnjih nagrada Hrvatskih blues snaga

Usprkos pandemiji, udruga Hrvatske blues snage (HBS) sve je svoje tradicionalne godišnje koncertne aktivnosti tijekom 2020. godine uspjela održati.

Tony Lee King (foto: HBS)

11th Zagreb International Blues Festival održan je u ožujku netom prije velikih ograničenja, 10. Split blues festival i 7. Zagorje etno blues festival održani su tijekom ljetnog otvaranja, a 12th Croatian Blues Challenge krajem listopada s ograničenim brojem prisutne publike. Ipak jedna je manifestacija ostala neodrađena – godišnja blues nagrada HBS-a.

“Nakon što je blues kategorija maknuta iz Porina, HBS je pokrenuo svoju blues nagradu, nekoliko je godina dodjeljivana uživo u sklopu Mega muzika nagrade, a sada je u fazi transformacije u samostalni godišnji blues događaj. Zbog situacije s koronom čekalo se na povoljan trenutak, no kako smo već zašli u veljaču 2021., donijeta je odluka da se nagrada dodijeli bez prigodnog koncerta. U susret nam je izašao HRT pa će tako po prvi puta nagrada biti dodijeljena uživo sutra, u četvrtak, 11. veljače, u sklopu emisije Dobro jutro Hrvatska”, javljaju iz udruge.

Tako će sutra nagradu za povijesni doprinos hrvatskom bluesu dobiti glazbenik, kompozitor i tekstopisac Tony Lee King. Za poseban doprinos aktualnoj hrvatskoj blues sceni nagradu će dobiti Stivi Vučković za uspješnu organizaciju Split blues festivala koji je ove godine održan jubilarni 10. put. Za najbolji blues album u sezoni 2018./2019. nagradu će dobiti istarski sastav Edi East Trance Blues za album Sumpor iz 2018. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X