Dokumentarac o Sydu Barrettu iz Pink Floyda predstavio službeni trailer

‘Have You Got It Yet?’ u kina stiže sredinom svibnja.

“Have You Got It Yet?: The Story of Syd Barrett and Pink Floyd”

Dokumentarac o Sydu Barrettu, legendarnom osnivaču Pink Floyda, ‘Have You Got It Yet?: The Story of Syd Barrett and Pink Floyd’, u britanska kina stiže sredinom svibnja.

U režiji redatelja Roddyja Bogawe i pokojnog autora omota albuma Storma Thorgersona, dugometražni dokumentarac detaljno će opisati Barrettov život i vrijeme u Pink Floydu uz pristup bez presedana. Za film su intervjuirani članovi klasične postave benda David Gilmour, Nick Mason i Roger Waters, kao i oni koji su bili najbliži Barrettu tijekom njegova života, poput originalnih menadžera benda Petera Jennera i Andrewa Kinga.

Barrettov lik dugo je bio obavijen misterijom, a vodio je Pink Floyd u njihovim ranim danima kao kreativni vođa i glavni tekstopisac. Prvijenac benda ‘The Piper at the Gates of Dawn’ iz 1967. smatra se jednom od najboljih psihodeličnih ploča svih vremena, iako će njegovi duševni nemiri dovesti do njegovog ranog napuštanja benda koji će tijekom 1970-ih dosegnuti vrhunac slave.

Upravo je Thorgerson — koji je poznavao Barretta od djetinjstva i dizajnirao mnoge omote Floydovih albuma — smatrao da Barrettovu cijelu priču treba ispričati nakon pjevačeve smrti 2006. godine.

“Tijekom Sydovog života, Storm i Floyd su ga žestoko štitili”, primijetio je Robert Truman, osnivač i partner koprodukcijske kuće filma A Cat Called Rover. “Storm je odbijao sve intervjue o njemu i ništa mi ne bi govorio o Sydovu životu. Nakon Sydove smrti, Storm je u razgovoru s Roddyjem Bogawom i Danom Abbottom rekao da bi trebalo snimiti film, budući da je Syda poznavao još od školskih dana, a da Roddy režira. Storm je dobro znao sve u Sydovu osobnom i profesionalnom životu i film bi bio kaleidoskop dojmova, točnija slika Syda napravljena od zbroja njegovih različitih dijelova.”

Redatelj Bogawa je dodao: “Je li Syd bio samo još jedna žrtva droge? Je li patio od nedijagnosticiranog mentalnog stanja? Ili mu se nije sviđala pažnja i slava kad se zabava pretvorila u posao? Iako nema jasnih odgovora što bi moglo biti slučaj, postoji osjećaj kod svih oko Syda da je nešto pošlo po zlu. “Have You Got It Yet?” je kronika i mozaik Barrettovih kreativnih i destruktivnih impulsa, njegove zadivljujuće prisutnosti i odsutnosti — portret složene zagonetke njegovog života.”

Film će imati premijeru u Everyman King’s Crossu u Londonu 27. travnja 2023., a prikazivanje u kinima kreće 15. svibnja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X