Domagoj Šimek & Arijan Škapur objavili EP ‘I Wash You All, The Best In Life’

Novi zagrebački kantautorski duo Domagoj Šimek & Arijan Škapur predstavlja se svojim prvim akustičnim EP izdanjem ‘I Wash You All, The Best In Life’. Uhu ugodne, skladne i tople vokalne harme nose ovu debi suradnju dvojice autora utaborenih na domaćem rock teritoriju.

Domagoj Šimek & Arijan Škapur ‘I Wash You All, The Best In Life’

EP-em „I Wash You All, The Best In Life“ (Dostava Zvuka, 2020.) u svega 13 minuta doslovno klizi pet akustičnih pjesama inspiriranih alter rock baladama 90-ih i delta bluesom u kojima do izražaja najviše dolazi sliveni dvoglas kao njihovo najmoćnije oruđe. Artikulirano i slikovito kantautorstvo dvojca u sastavu Domagoj Šimek (She Loves Pablo, Muscle Tribe of Danger and Excellence i solo akustično) i Arijan Škapur (ex Como Bluff) na trenutke će neke podsjetiti na ono Simona & Garfunkela ili Kings Of Convenience, no osim besprijekornog vokalnog slaganja sa spomenutima dijele tekafinitet prema sjetnom, ali vibrantnom minimalizmukao stvorenom za radijsko vrćenje.

Stilske i harmonijske inspiracije ipak sežu u Domagojevu i Arijanovu ranu mladost, kad su obojica odrastali na dvoglasjima Queens of the Stone Age, Alice in Chains, Nirvane i Dessert Sessionsa.

„Nas dvojica poznajemo se još od osnovne škole i prije nego smo Leo i ja osnovali She Loves Pablo kratko smo svirali s Arijanom u bendu. Kroz zadnjih 15 godina redovito smo snimali skupa i napravili hrpu pjesama koje je na kraju She Loves Pablo uzeo pod svoje, no nakupili smo i dosta onih koje ne pripadaju stilski u naše matične bendove i projekte pa smo ih odlučili izbaciti ovako zajednički. Računamo na minimalno tri EP-a. Toliko je lagano raditi samo s vokalima i jednom gitarom da bi toga moglo biti puno više… zapravo uživamo u jednostavnosti.“ – navodi Domagoj.

Domagoj Šimek & Arijan Škapur – „I Wash You All, The Best In Life“ EP, popis pjesama:

01. Neanderthal
02. Out Of You
03. Suck And Release
04. Brother, A New Avenue
05. Sideshow

Svu glazbu, tekstove i aranžmane potpisuju Šimek i Škapur. Za miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka Studio). Cover i foto djelo je Marka Nemeca. EP je dostupan na Youtube kanalu Dostave Zvuka, Bandcampu i na svim streaming servisima.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X