Donaufestival – dva vikenda redefiniranja umjetnosti

Kazališno-glazbeni festival u austrijskom Kremsu, koji će se održati po deseti put, odvijat će se 25. i 26. travnja te od 4. travnja do 3. svibnja.

Donaufestival

Kasno proljeće u austrijskoj regiji Wachau (koja se nalazi na UNESCO-voj Listi svjetske baštine – sat vremena od Beča, 5 sati od Zagreba) rezervirano je za održavanje Donaufestivala! Tijekom dva vikenda ispunjena bogatim festivalskim programom koji se konstantno nalazi na relaciji između eksperimenta te suvremene pop i klupske kulture, Donaufestival donosi publici nove oblike kazališne, performativne i glazbene umjetnosti. Uz ugodnih kasno-proljetnih 25 stupnjeva, zanimljiv spoj arihtekture, publike, umjetnika, stanovništva, vrhunske enološke i gastro ponude (Wachau je jedno od najpoznatijih vinskih područja u Austriji) i sve to međusobno prožeto s bogatim umjetničkim programom – gradić Krems i njegov Donaufestival mogli bi iznenaditi svakog posjetitelja i postati nezaobilazna točka na karti kulturnih događanja u regiji. Glazbeni magazin Resident Advisor već mu je podario visoko 6. mjesto na svjetskoj ljestvici travanjskih Festivala!

S gotovo 20 performansa i preko 50 koncerata, Donaufestival 2014 godine kreće u potragu za umjetničkim stavovima koji nastaju između realnosti i utopije, u području tematskog kompleksa – čovijeka, prirode, društva, iskorištavanja i isključivanja… Rezultirajući pružanjem drugačije koncepcije svijeta kroz nove perfomativne umjetničke formate, slaganje (radikalno) novih zvučnih pejsaža koji sežu od eksperimentalnih elektronskih inovacija u ambientalnoj techno glazbi, preko audiovizualnih izvedbi, novih izvođačkih i klubskih formata do, u konačnici, umjetnosti zvuka i zvučnih instalacija.

Ove, ujedno i jubilarne godine održavanja festivala nastupaju:Teho Teardo & Blixa Bargeld, Xiu Xiu, Fennesz, Peaches, Oneohtrix Point Never, Jon Hopkins, Boddika b2b Joy Orbison, Stephen O´Malley, Fennesz, Pharmakon, Forest Swords, Clipping., God‘s Entertainment, Santiago Sierra i brojni drugi. Kompletan program pogledajte OVDJE.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X