Dr. Drago Rubala – od omiljenog narodskog voditelja do pritvorenika

U današnjem ‘Dnu dna’ nipošto ne želimo prejudicirati krivnju popularnog doktora, već vam samo na uvid nudimo tri godine star intervju, koji u svjetlu današnjeg zahtjeva za uhićenjem, zorno otkriva kako se gradi medijski imidž ‘blaženika’.

Dno dna (Ilustracija: Danijel Drakulić)

Dr. Drago Rubala, liječnik i bivši načelnik Odjela medicinskog vještačenja HZMO-a, doživio je da mu USKOK pokuca na vrata. Optužen je, naime, da je, zajedno s još nekolicinom, „sređivao“ lažne mirovine, pa mu je određen jednomjesečni pritvor.

Drago Rubala najpoznatiji je kao medijski njegovatelj hrvatske glazbene ostavštine i narodnih običaja, vodio je radijske emisije na Radiju Velika Gorica te Obiteljskom i Narodnom radiju, a imao je i svoj „Rubala show“ na televiziji Z1.

Njegov imidž u dijelu javnosti koja je bila zainteresirana za ono što je u svojim emisijama nudio, bio je „svetački“. Sad se, naravno, situacija iz temelja mijenja, a bez namjere da ga unaprijed proglasimo krivim, nudimo vam jedan od njegovih intervjua koji se tek danas, nakon tri godine, može sa zanimanjem iščitavati.

Prijašnje Dno dna: Biste li od ovog čovjeka popili pivo?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X