Dr. Drago Rubala – od omiljenog narodskog voditelja do pritvorenika

U današnjem ‘Dnu dna’ nipošto ne želimo prejudicirati krivnju popularnog doktora, već vam samo na uvid nudimo tri godine star intervju, koji u svjetlu današnjeg zahtjeva za uhićenjem, zorno otkriva kako se gradi medijski imidž ‘blaženika’.

Dno dna (Ilustracija: Danijel Drakulić)

Dr. Drago Rubala, liječnik i bivši načelnik Odjela medicinskog vještačenja HZMO-a, doživio je da mu USKOK pokuca na vrata. Optužen je, naime, da je, zajedno s još nekolicinom, „sređivao“ lažne mirovine, pa mu je određen jednomjesečni pritvor.

Drago Rubala najpoznatiji je kao medijski njegovatelj hrvatske glazbene ostavštine i narodnih običaja, vodio je radijske emisije na Radiju Velika Gorica te Obiteljskom i Narodnom radiju, a imao je i svoj „Rubala show“ na televiziji Z1.

Njegov imidž u dijelu javnosti koja je bila zainteresirana za ono što je u svojim emisijama nudio, bio je „svetački“. Sad se, naravno, situacija iz temelja mijenja, a bez namjere da ga unaprijed proglasimo krivim, nudimo vam jedan od njegovih intervjua koji se tek danas, nakon tri godine, može sa zanimanjem iščitavati.

Prijašnje Dno dna: Biste li od ovog čovjeka popili pivo?

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X