Dr. John i Aaron Neville obradili The Traveling Wilburys

‘End of the Line’ novi je singl s posthumnog albuma Dr. Johna ‘Things Happen That Way’ koji izlazi krajem rujna.

Dr. John (foto: Wikipedia)

Dr. John i Aaron Neville dvije su osobe koje su neraskidivo povezane s poviješću glazbe New Orleansa. S jedne strane The Night Tripper, vuduom inspiriran alter ego najzabavnijeg bijelog klavirista kojeg je Louisiana ikada vidjela, Maca Rebennacka. S druge strane uglađena je duša koja bi mogla bilo koji žanr preraditi prema vlastitoj mjeri.

Nažalost, John je preminuo 2019. u dobi od 77 godina, a krajem rujna izlazi mu posthumni album, “Things Happen That Way”, s kojeg je objavio novi singl, obradu klasika The Traveling Wilburys “The End of the Line” s Nevilleom i pjevačicom Katie Pruitt. Prikladna za Johnovu prepoznatljivu mješavinu funka, rocka, soula i jazza, njegova je verzija “End of the Line” obogaćena radosnim zvukovima puhača nemirnim ritmom parade.

Izvorna verzija “End of the Line” je objavljena kao singl u siječnju 1989., a samo mjesec dana ranije, originalni član Traveling Wilburysa i jedan od pjevača pjesme, Roy Orbison, umro je srčanog udara u dobi od 52 godine. Baš kao kad je Orbison preminuo, “End of the Line” sad služi kao pozdrav od Dr. Johna. Vraćajući pjesmu kući u New Orleans, gdje sprovod nije sprovod sve dok se ne pretvori u plesni jazz pogreb, John odlazi u stilu s radosnom, opuštenom i funky verzijom klasičnog rocka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X