Dropkick Murphys najavili ‘Okemah Rising’, drugi po redu album nadahnut Woodyjem Guthriejem

Dana 12. svibnja izlazi drugi dio albumskog diptiha s pjesmama velikog američkog protestnog pjesnika u izvedbi bostonskih celtic punkera. Za najavni singl odabrana je pjesma ‘I Know How It Feels’.

Dropkick Murphys (Foto: poromo)

“Okemah Rising” donosi deset novih pjesama Woodyja Guthrieja koje su inspirirale Dropkick Murphys. Riječ je o nasljedniku albuma “This Machine Still Kills Fascists” iz 2022. godine. Dropkick Murphys su napisali originalnu glazbu na dosad neobjavljene tekstove pokojnog Guthriea u toj kako su je nazvali “jedinstvenoj suradnji”, pri čemu je bend pronašao zajedničku filozofiju u vječnim i aktualnim tekstovima “originalnog pankera”.

U društvu pouzdanog suradnika i producenta Teda Hutta, Dropkick Murphys su uhvatili Guthrieov duh tijekom snimanja u Tulsi. Kao i na albumu “This Machine Still Kills Fascists”, Dropkick Murphys su pozvali gostujuće umjetnike na “Okemah Rising” da pomognu u prenošenju Woodyjevih riječi, uključujući folk punk legende Violent Femmes, kolegu bostonskog pobunjenika Jesseja Aherna i country pjevačicu Jaime Wyatt.

Dropkick Murphys ‘Okemah Rising’

Osnivač i pjevač Dropkick Murphysa, Ken Casey, objašnjava: “Svake večeri, kada publika pjeva uz Woodyjeve riječi, njegova postojana obrana radničke klase, borba protiv društvene nepravde i zloupotrebe političke moći dolazi jasno do izražaja. Dakle, dokle god Dropkick Murphys sviraju, Woodyjeva poruka će se uvijek čuti.”

Za prvi singl s albuma odabrana je pjesma “I Know How It Feels” za koju je snimljen i prateći video spot.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X