Druga strana Jimmyja – prva izložba ručnih radova Stjepana Jimmyja Stanića

Jimmyjeve kućice bit će izložene u Kinoteka baru, a s umjetnikom ćete moći razgovarati od 19 sati.

Stjepan Jimmy Stanić prvi put u karijeri dugoj preko 70 godina izložit će unikatne kućice rađene od recikliranih materijala na cjelodnevnoj izložbi pod nazivom „Druga strana Jimmyja“ u četvrtak, 15. prosinca 2022. u zagrebačkom Kinoteka Baru.

Vrhunski kontrabasist i izvođač svjetskih jazz standarda kućice je počeo izrađivati prije 10 godina. Stjepan Jimmy Stanić stvara male i velike kućice koristeći se materijalima koji ga okružuju, od kutija u kojima su pakirane namirnice, grančice pronađene u prirodi do isteklih kartica.

„Svaki dan izradim barem jednu kućicu i na taj način se opuštam. Sve što je iskorišteno može dobiti novi smisao i to je ono što radim sa svojim kućicama. Imam ih po cijeloj kući, a možda ćete i vi jednu ponijeti svojim kućama“, rekao je 93-godišnji Stjepan Jimmy Stanić koji je i dalje fizički i mentalno nevjerojatno vitalan.

Do sada ih je napravio nekoliko stotina, a na izložbi “Druga strana Jimmyja” moći ćete vidjeti tek dio Stjepanovih radova. Svojim unikatnim kućicama utkao je dio svog života, reciklažom i davanjem sebe u njih, te otkriva na koji način vrhunski kontrabasist poima svijet oko sebe.

Unikatne kućice glazbenog duha idealan su poklon za nadolazeće blagdansko razdoblje zaljubljenicima Jimmyjevog glazbenog opusa, ali i svima koji vole detaljima ukrasiti svoje domove.

Jimmyjeve kućice razgledajte na cjelodnevnoj izložbi „Druga strana Jimmyja“ u četvrtak, 15. prosinca u Kinoteka baru s početkom u 19 sati. Kućice ćete moći kupiti na izložbi, a raspon cijena kućica je od 15 do 200 kuna.

Estradni šarmer s pokrićem, miljenik generacija publike koja ga zove i voli vidjeti na pozornici, s ili pred mikrofonom, na svojoj prvoj izložbi družit će se s okupljenima, te će reći više o svojim radovima.

Za njega je jednostavno reći da stvarno nema gdje nije nastupio i nema što nije pjevao, zabavno-glazbeni pjevački doajen i pionir našega zabavno-glazbenoga svijeta, nakon preko sedam desetljeća dugoj karijeri iskusit će nešto po prvi put.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X