Drugi dan 2. Zagreb Beer Festa – na krilima Leta 3

Pored gušta za pivoljupce, druga večer ovogodišnjeg Zagreb Beer Festivala koji se održava na Trgu Francuske republike donio je koncertnu katarzu uz oprobane asove, prvo Kandžiju, a potom i Let 3.

  •  
  •  
Let 3 na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

U ovo naše meopatsko doba možda je najbolje krenuti od vremenskih prilika. Zalijevali su jučer pljuskovi u nekoliko navrata grad tijekom dana, no nebo se smilovalo u večernjim satima te je na Trgu francuske republike održan još jedan veliki koncertni happening.

Let 3 na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

Ne znam kako su prošli nastupi Porto Morto, Markiz i Sfumato jer su se naravno događali u isto vrijeme kad i naša radijska emisija Ravno do sna na Radio Studentu, no Kandžija, Toxara i Gole žene su još jednom dokazali kako s njima nema labavo gruvajući pjesme s posljednjeg albuma„Nema labavo“ koji ih je prije tri godine etablirao u sam vrh domaće hip-hop scene. Kad je na red došao „Donji Milholjac“, prepjev koji je u domaćim prilikama popularniji od Jay-Z-ijevog originala, pokrenuli su se i uobičajeno staloženi posljednji redovi ispred festivalske pozornice.

Kandžija i Toxara na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

No pravi tulum se tek spremao. U pauzi između nastupa sve više ljudi se počelo slijevati na festival, a Let 3 s oko pola deset izašli na pozornicu i nagazili na gas s pjesmom „Pokvarena žena“. Prvi dio koncerta potom je pripadao pjesmama s recentnog „Angela Merkel sere“ albuma, a štimung s publikom počeo se kristalizirati u drugom dijelu kad su krenuli oprobani koncertni aduti. Nakon zbornog pjevanja refrena pjesme „Dijete u vremenu“, dakako onog refrena koji je Let 3 posudio iz pjesme „Dođi da ostarimo zajedno“ Šabana Šaulića, show je ušao u svoju kulminaciju, čime su Riječani ‘ovjerili i zapečatili’ Zagreb Beer Fest kao događaj koji nudi više od pivskog užitka i koji i u glazbenom smislu počinje važiti kao prvi veliki open air festival u gradu u nadolazećoj ljetnoj festivalskoj sezoni.

Let 3 na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

Večeras je također rock i hip-hop kombinacija zvijezda večeri, tj. Pips Chips & Videoclips i Vojko V, dok će prije njih nastupiti Peglica i komados i Slow Motion Suicide. Festival svoja vrata zatvara u nedjelju kad će nastupiti legendarni beogradski Partibrejkersi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X