Drugi dan 2. Zagreb Beer Festa – na krilima Leta 3

Pored gušta za pivoljupce, druga večer ovogodišnjeg Zagreb Beer Festivala koji se održava na Trgu Francuske republike donio je koncertnu katarzu uz oprobane asove, prvo Kandžiju, a potom i Let 3.

  • 55
    Shares
Let 3 na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

U ovo naše meopatsko doba možda je najbolje krenuti od vremenskih prilika. Zalijevali su jučer pljuskovi u nekoliko navrata grad tijekom dana, no nebo se smilovalo u večernjim satima te je na Trgu francuske republike održan još jedan veliki koncertni happening.

Let 3 na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

Ne znam kako su prošli nastupi Porto Morto, Markiz i Sfumato jer su se naravno događali u isto vrijeme kad i naša radijska emisija Ravno do sna na Radio Studentu, no Kandžija, Toxara i Gole žene su još jednom dokazali kako s njima nema labavo gruvajući pjesme s posljednjeg albuma„Nema labavo“ koji ih je prije tri godine etablirao u sam vrh domaće hip-hop scene. Kad je na red došao „Donji Milholjac“, prepjev koji je u domaćim prilikama popularniji od Jay-Z-ijevog originala, pokrenuli su se i uobičajeno staloženi posljednji redovi ispred festivalske pozornice.

Kandžija i Toxara na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

No pravi tulum se tek spremao. U pauzi između nastupa sve više ljudi se počelo slijevati na festival, a Let 3 s oko pola deset izašli na pozornicu i nagazili na gas s pjesmom „Pokvarena žena“. Prvi dio koncerta potom je pripadao pjesmama s recentnog „Angela Merkel sere“ albuma, a štimung s publikom počeo se kristalizirati u drugom dijelu kad su krenuli oprobani koncertni aduti. Nakon zbornog pjevanja refrena pjesme „Dijete u vremenu“, dakako onog refrena koji je Let 3 posudio iz pjesme „Dođi da ostarimo zajedno“ Šabana Šaulića, show je ušao u svoju kulminaciju, čime su Riječani ‘ovjerili i zapečatili’ Zagreb Beer Fest kao događaj koji nudi više od pivskog užitka i koji i u glazbenom smislu počinje važiti kao prvi veliki open air festival u gradu u nadolazećoj ljetnoj festivalskoj sezoni.

Let 3 na 2. Zagreb Beer Festu (Foto: Filip Bušić)

Večeras je također rock i hip-hop kombinacija zvijezda večeri, tj. Pips Chips & Videoclips i Vojko V, dok će prije njih nastupiti Peglica i komados i Slow Motion Suicide. Festival svoja vrata zatvara u nedjelju kad će nastupiti legendarni beogradski Partibrejkersi.

  • 55
    Shares

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh