Dubioza kolektiv objavila ‘Euro Song’

Novi singl, ljetna turneja, pa novi album. Tako u kratkim crtama izgleda bliska budućnost najpopularnije bosanske grupe.

Dubioza kolektiv - Euro Song

Novi album grupe Dubioza kolektiv koji se zove “Wild Wild East” izlazi u rujnu ove godine. Nakon dva albuma na domaćim jezicima Dubioza se ponovo vraća engleskom. Novi album sastoji se od deset novih pjesama i nove verzije pjesme „Balkan Funk na kojoj na vokalu i trubi gostuje Marko Marković. Čitav album je snimljen, smiksan i masteriziran u periodu siječanj-veljača 2011. u Dubiozinom studiju ili kako ga oni vole nazvati Skirlibaba studio.

„Ovaj album je korak naprijed u načinu rada jer nikada do sada nismo uspjeli ostvariti tako visok nivo kreativne interakcije u studiju. Za razliku od prethodnih snimanja, ovaj put smo odlučili da u studiju radimo zajedno non-stop i na taj način smo uspjeli uspostaviti energiju koja nas je u kratkom periodu od dva mjeseca dovela do gotovog albuma. Prvi singl koji se zove „Euro Song bit će objavljen na Dubiozinoj službenoj web-stranici”, poručuju iz Dubioze kolektiva.

„Mi već godinama pokušavamo preko štele da se uvalimo na Eurosong, ali nikako nam ne prolazi. Zbog toga smo i napisali ovu pjesmu koja u isto vrijeme govori o trenutnim apsurdima Europe ali i o našim pokušajima da dospijemo do ovog prestižnog takmičenja. Euro Song izvodimo na koncertima od velječe i iznenađeni smo sjajnim reakcijama, podjednako i kod domaće i strane publike. Dok smo snimali u studiju, u glavi smo imali jednu drugu pjesmu kojom smo htjeli predstaviti album, ali reakcije ljudi na koncertima jednostavno su odlučile umjesto nas”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X