Lovely Quinces nastupa na najvećem svjetskom glazbenom showcaseu

SXSW (South by South West), najmasovnija, najznačajnija i najutjecajnija glazbena konferencija i showcase festival na svijetu, koji se svake godine održava u Austinu (Texas) početkom proljeća, u svom 28. izdanju ugostiti će i Lovely Quinces, mladu hrvatsku kantautoricu iz Splita.

Lovely Quinces (Foto: Tomislav Sporiš)

Festival koji svake godine okuplja oko 250.000 fanova iz cijeloga svijeta, oko 15.000 glazbenih profesionalaca, te više od 2.000 izvođača koji nastupaju tijekom 5 dana u više od 120 klubova u Austinu, razvio se kroz godine u ogromnu glazbenu ekstravaganzu, koja osim što okuplja najrelevantnije mlade talente glazbenog biznisa, sve više služi i velikim imenima da održe posebne manje klupske nastupe. Tako su samo u zadnje dvije godine na SXSW nastupali, između ostalih, Bruce Springsteen, Prince, Jay Z, Kanye West, Green Day, Fiona Apple, The Strokes, Motorhead, Nick Cave & The Bad Seeds i mnogi drugi. Osim glazbenog, SXSW ima i izrazito jake filmske i interactive festivale, koji traju paralelno s glazbenim dijelom.

Dunja Ercegović, koja nastupa pod imenom Lovely Quinces, na SXSW će nastupiti točno godinu dana nakon svog prvog ikada nastupa koji je bio 14. ožujka ove godine u zagrebačkoj Močvari. Ogroman uspon Dunja najviše može zahvaliti svom izvanserijskom talentu i sjajnim reakcijama na njezin EP prvijenac “No Room For Us”, koji je nakon objave krajem rujna naišao na fantastične reakcije publike i kritike u regiji, ali i šire. Nakon prve sjevernoameričke turneje u listopadu ove godine, Dunja će se opet zaputiti preko bare na novi niz koncerata u sklopu SXSW festivala i konferencije.

Samo ilustracije radi na SXSW se svake godine prijavi između 12 i 13 tisuća izvođača, a svoje mjesto na najvećem glazbenom okupljanju te vrste u Americi dobije ih dvije tisuće. U konkurencija za predstojeći SXSW bilo je ovoga puta rekordnih 15 tisuća glazbenika, a naša Dunja dobila je svoje mjesto na tom grandioznom glazbenom showcaseu. Podsjećamo da su u povijesti od domaćih jedino koprivnički Overflow dobacili do SXSW-a.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X