Dunja Knebl dobitnica je nagrade ‘Vojin Mališa Draškoci’ za 2022. godinu

Na poziv organizatora Todo Mundo world music festivala koji se ove godine održao po deseti put u Beogradu (21. – 24. 9.), Dunja Knebl i Roko Margeta održali su koncert 23. 9. 2022. u Jevrejskom kulturnom centru Beograd, a prije početka nastupa uručena joj je nagrada ‘Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci’.

Dunja Knebl prima nagradu ‘Vojin Mališa Draškoci’ u Beogradu (Foto: Todo Mundo world music festival)

Odluku o nagradi donio je Odbor za dodjelu nagrade Reprezentativnog udruženja u kulturi World Music asocijacija Srbije, a od ove godine priključuje im se i Muzički informativni centar Srbije. Glavni smisao nagrade, ustanovljene 2013. godine, jest poticanje, razvijanje i popularizacija world music glazbe, odnosno rada umjetnika koji uzorno stvaraju nadahnuti tradicionalnom muzikom.

Obrazloženje uz odluku o dodjeli nagrade: „Dunja je jedinstvena ličnost na hrvatskoj world music sceni, ali i na širem prostoru. Vrsna je vokalna interpretatorka narodnih pesama iz Hrvatske, sa Balkana i iz udaljenijih krajeva planete, uvek sa prepoznatljivim i neponovljivim stilom izvođenja. Voli da traga za starim tekstovima i notnim zapisima i da vraća u život zaboravljene bisere ljudskog duha. To čini na svoj, lični način, prevazilazeći pojam pevačice i prerastajući u svojevrsnog autora. Narodna pesma postaje, tako, njena pesma, a Dunja se ispostavlja kao živopisni, maštoviti pripovedač i minstrel 21. veka.”

Dunja Knebl trenutno radi na pripremi tri nova albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X