Eddie Murphy odbio voditeljsku ulogu dodjele Oscara

Glumac i komičar Eddie Murphy otkazao je vođenje svečane dodjele Oscara koja je planirana za veljaču 2012. godine u znak podrške prijatelju producentu koji ga je angažirao i zaradio otkaz zbog jedne pogrdne riječi.

Eddie Murphy (Foto: David Shankbone / Wikipedia)

Eddie Murphy odlučio ne voditi dodjelu Oscara nakon ostavke producenta Bretta Ratnera, glumčevog prijatelja koji se pogrdno izrazio u javnosti i time zaradio otkaz u producentskom timu dodjele nagrada Američke filmske akademije. Ratner je pred novinarima iskoristio riječ „pederi“ tijekom predstavljanja svog posljednjeg filma „Tower Heist“, a upravo je on angažirao Murphyja za voditelja Oscara kad je dobio ulogu producenta ceremonije.

Na Ratnerovo mjesto došao je Brian Grazer, producent Oskarovac za film „A Beautiful Mind“ i čest producentski partner redatelja Rona Howarda. Još uvijek se ne zna tko je zamjena za Eddieja Murphyja.

Britanski BBC neslužbeno doznaje kako odgovornima za dodjelu Oscara glumčevo povlačenje predstavlja neočekivanu prepreku. Dodjele Oscara sve više gube na gledanosti, pokazale su statistike prethodnih godina. Težilo se angažiranju mladih glumačkih imena kako bi se privukla mlađa publika, a izbor Eddieja Murphyja bio je prekretnički trenutak kad je odlučeno da se dodjela Oscar vraća svojoj tradiciji sa samo jednim voditeljem komičarem, odnosno oprobanoj dobitničkoj formuli koju su između ostalih proslavili Bob Hope, Johhny Carson i Billy Crystal.

Službeno tijelo Oscara tvrdi kako Murphyjevo povlačenje nije bilo oštrog i zajedljivog karaktera. „Cijenimo to što Eddie na ovakav način suosjeća s kreativnim partnerom Brettom Ratnerom i mi mu želimo puno sreće“, stoji u izjavi.

„Radovao sam se tome što ću biti dio showa koji je trebao raditi naš produkcijski tim. No siguran sam da će novi produkcijski tim i novi voditelj napraviti dobar posao“, izjavio je Eddie Murphy.

A mi se pitamo hoće li Eddie nakon ovoga ikada dobiti Oscara.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X